Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:28 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protagonişti ai scrutinului electoral în mediul rural constănţean (galerie foto)

ro

17 May, 2016 00:00 1147 Marime text
 
 
Pentru a aduce la cunoştinţa cititorilor noştri numele competitorilor care îşi vor disputa mandatele de primar şi pe cele de aleşi locali, am trimis adrese către toate birourile electorale de circumscripţie din judeţ. Doar la o parte însă am primit răspuns. Continuăm seria prezentării aspiranţilor la mandatele de primar şi la cele de consilieri locali în comunităţile din mediul rural din judeţul Constanţa.

Cinci concurenţi pentru un fotoliu de edil-şef

O bătălie electorală mai intensă se anunţă în comuna Ostrov. Şi asta pentru că, datorită potenţialului economic şi turistic al localităţii, atât fotoliul de primar, cât şi mandatele de consilieri sunt râvnite de mai mulţi competitori. Lista candidaţilor la funcţia de primar, conform răspunsului emis de Biroul Electoral de Circumscripţie Ostrov, este deschisă de Daniel Căciulan, din partea ALDE, şi continuă cu Nicolae Gheorghe (PNL), Niculae Dragomir (PSD), Maria Purcărea (PRM) şi Stelian Necunoscutu (PMP). Pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Ostrov, alegătorii vor găsi tot cinci sigle. 
 
Mandatele de aleşi se vor a fi cât mai multe în „vitrinele“ următoarelor formaţiuni: ALDE, PNL, PSD, PRM şi PMP, fiecare depunând liste a câte 19 candidaţi.

Câte trei pentru primăriile Ciocârlia, Vulturu şi Tortoman

Doar unul dintre cei trei candidaţi admişi în competiţia pentru funcţia de primar al comunei Ciocîrlia îşi va vedea visul împlinit, desigur, prin votul acordat de concetăţenii săi. Trioul concurenţial este alcătuit aici din: Traian Dragomir (PSD), Niculae Marghiol (PNL) şi Constantin Pitorac (PNŢCD). Aceleaşi partide vor, de asemenea, să fie reprezentate în viitorul legislativ comunal, doar că numărul aspiranţilor la mandatele respective diferă.
 
Dacă PSD are „formula“ completă de 17 candidaţi, PNL are cu doi mai puţini, în timp ce PNŢCD a găsit doar opt aspiranţi la funcţiile de consilier local.
 
Situaţie la indigo şi în comuna Vulturu. Pentru ocuparea „cabinetului nr. 1“ din Primărie s-au înscris la linia de start a scrutinului electoral din 5 iunie Daniel Ţigău (PMP), Marius Eugen Berbec (PSD) şi Petruş Dragomir (PNL).
Cei mai dornici de a activa în viitorul CL Vulturu par a fi cei de la PSD, această formaţiune având o listă depusă cu 12 candidaţi. Ierarhia doritorilor este continuată de PMP, cu zece candidaţi, şi de PNL, cu doar nouă aspiranţi la mandatele de consilieri locali.
 
Competiţia pentru obţinerea mandatului de edil-şef al comunei Tortoman îi are ca protagonişti pe: Gheorghe Grosu (PNL), Lucian Chitic (PSD) şi Gabriel Cateliu, cel care a preferat să-şi încerce norocul din ipostaza de candidat independent.
În viitorul Consiliu Local Comunal Tortoman se vor a fi reprezentate doar trei formaţiuni politice: PNL, PSD şi Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, fiecare având depuse liste complete, a câte 14 candidaţi.

Cinci formaţiuni vor consilieri la Amzacea 

Cifra trei pare să caracterizeze alegerile din mare parte a comunelor constănţene. Şi la Amzacea, disputa pentru Primărie se va da între: Laura Larisa Danilov (PNL), Constantin Radu (PSD) şi Vasile Alexa (PRM).
 
În ceea ce priveşte mandatele de consilier ce vor rămâne vacante, acestea au generat mult mai mult interes. Aşa se explică implicarea în competiţia electorală a cinci formaţiuni: PNL şi PSD, cu câte 14 candidaţi, UDTTMR, cu 11 candidaţi, PMP, cu opt candidaţi, şi PRM, cu doar şase candidaţi.

Competiţie limitată la Gârliciu

Biroul Electoral de Circumscripţie Gârliciu a admis dosarele a doi aspiranţi la mandatul de primar: Iulian Şerban, din partea PNL, şi Constantin Cinpoiaşu, propus de PSD. Spre deosebire de alte comune din judeţ, la Gârliciu, competiţia pentru Consiliul Local va avea aceiaşi protagonişti: PSD (cu 14 candidaţi pe listă) şi PNL (cu 11 candidaţi înscrişi pe listă).

Confruntare PSD - PNL - PMP

La Mereni, atât pe buletinele de vot pentru alegerea viitorului primar, cât şi pentru cele pe baza cărora se va stabili componenţa următorului Consiliu Local, oamenii vor vedea aceleaşi însemne electorale. La fotoliul de primar râvnesc Gheorghe Chiriac (PNL), Silviu Florentin Gărea (PSD) şi Vasile Simonca (PMP), iar la mandatele de consilieri locali aspiră câte 14 candidaţi de la fiecare partid politic ce luptă şi pentru Primărie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii