Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Prefectul Constanței participă la videoconferința organizată de ministrul Petre Tobă pe tema alegerilor locale

ro

05 May, 2016 12:22 2003 Marime text
Prefectul Constanței Adrian Nicolaescu participă la o videoconferință organizată de ministrul de Interne Petre Tobă pe tema apropiatelor alegeri locale.
 
Alături de el sunt și reprezentanții structurilor județene electorale și șefii structurilor care vor asigura ordinea și liniștea publică în perioada electorală.
 
Potrivit lui Tobă pentru alegerile locale care vor avea loc în luna iunie a fost alocată suma de 350.663.000 lei de la bugetul de stat. De asemenea, 93.000 de stampile cu ștanța votat vor fi pregătite în perioada următoare.
 
55.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi angrenaţi în acest proces electoral, iar 30.000 dintre aceştia vor activa în secţiile de votare şi strucuturile electorale.
 
Se desfăşoară activităţi de pregătire şi instruire a preşedinţilor de secţii de votare şi a operatorilor de calculator.
 
Vicepreședintele AEP a anunțat că de pe data de 23 a fost publicată numerotarea secțiilor de votare.
 
Șeful STS a declarat, de asemenea, că pentru procesul electoral au fost instruite 33.370 de persoane, iar 32.000 dintre acestea au fost reținute pentru a participa la  procesul de votare. Toate secțiile de vot din România vor avea mijloace electronice de votare. De anul acesta prezența la vor va fi monitorizată public, online. Nu vor mai fi celebrele comunicări din trei în trei ore de la Birocul Electoral Central. Pe 22 mai este programată prima testare a sistemului electronic de vot. 

UPDATE, ora 13.10:

„La Constanța nu sunt probleme, sunt câteva UAT-uri în județ în care se înregistrează un deficit de experți electorali, dar căutăm soluții pentru a acoperi deficitul, întrucât la nivel județean avem acoperit numărul de exeperți”, i-a transmis prefectul Constanței Adrian Nicolaescu ministrului Petre Tobă în cadrul videoconferinței.
 
Potrivit prefectului Adrian Nicolaescu, la nivelul județului Constanța sunt 554 de secții de votare. Acesta a precizat că a fost comandat necesarul de hârtie pentru buletinele de votare. Cele 44 de tone de hârtie se vor transforma în 2.100.000 de buletine de vot la nivel județean. Luni se va încheia contract cu firma care va tipări buletinele de vot.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii