Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR-PLUS „Alegerile de pe 26 mai vor da direcţia. Fără hoţie, ajungem departe“

ro

02 May, 2019 00:00 1381 Marime text
Românii sunt chemaţi să-şi aleagă eurodeputaţii pentru următorii cinci ani. Candidaţii USR-PLUS susţin că la aceste alegeri românii au pentru prima dată şansa să acţioneze acolo unde contează cu adevărat, la vot.
 
„Acolo nu mai pot să ne lovească, nu mai pot să ne ignore, acolo noi avem puterea. Pe 26 mai este prima bătălie, atunci începem. Urmează doi ani de alegeri, la finalul cărora vrem ca România să scape de penali şi de impostori şi să aleagă în fruntea ţării oameni oneşti şi competenţi. Iar obiectivul nostru este ca în 2020 să putem da României o guvernare USR-PLUS.
 
Alegerile de pe 26 mai vor da direcţia. Mergem mai departe cu ce avem sau alegem o nouă direcţie, una care pune pe primul loc bunul-simţ şi competenţa. Noi suntem convinşi că sunt milioane de oameni oneşti şi decenţi în România, iar succesul nostru la europarlamentare îi va convinge să ni se alăture. Pe 26 mai este prima bătălie, atunci începem.
Urmează doi ani de alegeri, la finalul cărora vrem ca România să scape de penali şi de impostori şi să aleagă în fruntea ţării oameni oneşti şi competenţi. Iar obiectivul nostru este ca în 2020 să putem da României o guvernare USR-PLUS”, susţin reprezentanţii alianţei electorale.
 
În opinia USR-PLUS, România nu este şi nu a fost o ţară săracă. Dar „este o ţară cu oameni săraci ţinuţi aşa de o caracatiţă de hoţie, corupţie şi nepotism care a căpuşat instituţiile statului la toate nivelurile.
Fără hoţie, avem bani de spitale. În fiecare an, Ministerul Sănătăţii are la dispoziţie peste 250 de milioane de euro pentru investiţii, dar PSD nu a construit niciun spital de la zero în toate guvernările pe care le-a avut. În 2016, Guvernul Cioloş a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE care au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru că le era greu să-i fure.
 
Fără hoţie, terminăm autostrăzile. În ultimii 30 de ani, guvernele României nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, deşi aveau bani europeni disponibili special pentru asta, tot ce trebuiau să facă era să îi ceară. Guvernele României însă au preferat să nu se folosească de ei, pentru că în Europa un kilometru are 1.000 de metri, nu 800.
 
Fără hoţie, putem avea şcoli mai bune. Din 2008 până în prezent, deşi legea spune că directorii de şcoli trebuie numiţi prin concurs, acest lucru nu s-a întâmplat. În 2016, când Guvernul Cioloş a încercat să organizeze primul concurs pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli, PSD-ul a reacţionat vehement şi a blocat iniţiativa în Parlament, pentru că nu vrea să piardă controlul asupra şcolilor, ca să poată fura în continuare.
 
Nu avem spitale moderne pentru că fură. Nu avem autostrăzi pentru că fură. Nu avem educaţie de calitate pentru că fură. Fără hoţie, ajungem departe”, au conchis reprezentanţii USR-PLUS.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii