Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:26 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendarea ROF CLM Consilierul local Andrei Popescu propune controlul banilor publici alocaţi agenţilor economici şi ONG-urilor! (documente)

ro

24 Aug, 2016 17:32 4572 Marime text
Consilierul Local Municipal independent, Andrei Popescu a depus la secretariatul CLM un proiect de hotărâre de CL care vizează transparenţa în administraţia publică locală. Propunerile sale vizează modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare al CL Municipal Constanţa.

Iată care sunt cele mai importante propuneri:

1. Şedinţele Consiliului Local Municipal şi ale comisiilor de specialitate, vor fi transmise live pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa.

2. Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, precum si conţinutul proiectelor de hotarâri vor fi afişate pe site-ul Primăriei cu minimum cinci zile înainte de şedinţa CLM, cu opţiunea de comentarii de la vizitatorii site-ului.

3. Introducerea votului prin mijloace electronice, având posibilitatea de a urmări pe site-ul Primăriei opţiunea fiecărui consilier în parte.

4. Comisiile de specialitate şi Consiliul Local Municipal vor cere anual rapoarte de activitate, tuturor agenţilor economici şi organizaţii neguvernamentale care beneficiază de alocări bugetare, prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

5. Organizarea unei comisii de anchetă, pentru verificarea activităţii comisiilor de specialitate, a activităţii instituţiilor subordonate, precum şi a contractelor încheiate între Primărie şi terţi.

Andrei Popescu susţine că propunerile sale de amendare a regulamentului de organizare şi funcţionare a CLM Constanţa nu va intra în dezbatere în şedinţa din 31 august. „Secretarul CLM, Marcela Enache mi-a înregistrat setul de propuneri, ele urmează să fie discute în comisiile de specialitate, urmând cât ce curând să ajungă şi în plen la vot”, a declarat Andrei Popescu pentru ZIUA de Constanţa. Consilierul a mai spus că în continuare se ocupă şi de elaborarea Registrului spaţiilor verzi şi a Planului urbanistic general.

Menţionăm că proiectul iniţiat de Andrei Popescu dar şi propunerile pentru amedarea ROF CLM pot fi consultate în secţiunea documente.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii