Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Mangalia, cu onoruri militare (galerie foto)

ro

25 Jan, 2014 00:00 1264 Marime text
Împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată, vineri, şi la Mangalia. Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii, începând cu ora 12.00.

La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai municipalităţii, ai instituţiilor publice şi oficialităţi locale. Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Unirii Principatelor. „Astăzi, militarii Garnizoanei Mangalia, împreună cu locuitorii municipiului, sărbătoresc un moment istoric, cu semnificaţii deosebite - împlinirea a 155 de ani de la actul Unirii Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca unic domnitor al Ţărilor Româneşti, care constituie un exemplu de unitate pe care trebuie să-l urmăm mereu”, a precizat comandorul Vasile Chirilă.

„La rândul său, consilierul primarului Mangaliei, Ana Toma, a transmis mesajul primarului Cristian Radu, acela de solidaritate, unitate şi încredere în drumul României într-o Europă cu principii moderne şi respect pentru toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitate”, se menţionează într-un comunicat de presă. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii