Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Familiei, marcată în comuna Cumpăna

ro

15 May, 2020 00:00 2346 Marime text

Trăinicia unor familii din comuna Cumpăna este marcată de reprezentanţii autorităţii publice locale, care au ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum, cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna felicită cele 12 familii care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie și le oferă cadouri simbolice, flori si diplome aniversare. Evenimentul va avea loc vineri 15 mai 2020, începând cu ora 10.30, când reprezentanții administrației publice locale vor oferi aceste mici simboluri la domiciliul familiilor. În aceeași zi, o nouă familie va prinde viață, prin oficierea căsătoriei.


Datorită acestor cupluri longevive, comuna Cumpăna cu întâmplări bune sau mai puţin bune, este o familie tradiţională care îşi aşteaptă cu braţele deschise generaţiile viitoare – cele 8 cupluri care în acest an își unesc destinele. Este nevoie de o zi dedicată familiei, în semn de mulţumire şi de bucurie pentru cei care nu concep viaţa în afara familiei, dar şi în semn de îngrijorare faţă de aceia care cred că există echilibru în afara ei.


Ziua familiei nu face parte din râdul evenimentelor ocazionale, oficiale, înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este în fiecare zi tărâmul de pace şi prosperitate al oamenilor care au înţeles să trăiască în legea lui Dumnezeu, pentru a semăna în jur armonii şi frumuseţi. Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu, odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileei. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică, evidețiind faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos.


Citeşte şi:

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii