Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:58 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

ro

12 May, 2020 00:00 2165 Marime text

Ziua Europei, care este sărbătorită pe data de 9 mai, a fost marcată la Cumpăna printr-o acțiune de plantare de copaci, flori şi arbusti ornamentali pe lângă locurile de joacă din comună.


„Chiar dacă această pandemie ne-a privat de anumite drepturi fundamentale, la Cumpăna nu uităm să omagiem ziua de 9 mai, ziua Europei. Cum putea fi mai frumoasă această zi, dedicată copiilor, tinerilor, dar și bătrânilor,decât plantând, pe lângă locurile de joacă, copaci. Aceştia vor creşte bine înfipţi în pământul comunei Cumpăna, aducându-ne bucurii. Cea mai mare grijă a Europei este să apere vieţile oamenilor. Grija noastră este să aducem stabilitate pentru un mediu curat şi sănătos pentru viitorul comunei noastre şi a copiilor noștri. La mulți ani Europa! La mulți ani România, țară europeană“, a transmis Marian Gâju, primarul comunei Cumpăna.
 

Grădiniță nouă şi modernă, în zona Campusului Şcolar

Mai mult, din toamna anului 2020, peste 100 de copii din Cumpăna vor păși într-o grădiniță nouă şi modernă construită în zona Campusului Şcolar. Capacitatea grădiniței cu program prelungit va fi de șase săli de clasă. La parter va fi un cabinet medical si un izolator, trei săli de grupă, cu dormitoare, grupuri sanitare, trei săli de activități, un oficiu bucătărie, o spălătorie / călcătorie/ depozitare rufe curate, o cameră de depozitare și o cameră destinată centralei termice pe gaz. La etaj vor fi trei săli de grupă, cu dormitoare, grupuri sanitare, trei săli de activități, un oficiu pentru bucătărie, o sală multifuncțională pentru activități educative, birouri personal administrativ si de specialitate și o cameră de depozitare materiale didactice. De asemenea, în cadrul incintei se vor amenaja spatii verzi și zona loc de joacă cu pardoseala antitraumă, alei auto si pietonale, platforma pubele. Întreg terenul va fi împrejmit corespunzător. Și această grădiniță are ca termen de execuție 18 luni.Citeşte şi:

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii