Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac încearcă să „dreagă busuiocul” după scandalul cu eleva din Consiliul Local Municipal. Ce a postat pe Facebook

ro

16 Dec, 2020 05:27 2336 Marime text
  • Vergil Chițac a încercat să îndrepte lucrurile pe pagina sa de Facebook.
Aseară, după terminarea ședinței de Consiliu Local Municipal, în care primarul municipiului Constanța, a avut un schimb de replici cu o elevă din Consiliul Județean al Elevilor pe tema burselor, edilul municipiului, Vergil Chițac, a încercat să îndrepte lucrurile, pe pagina sa de Facebook.
 
Numai că și în felul acesta a stârnit mai multe dispute între cei care sunt de partea sa și cei ce nu sunt de acord cu opiniile lui.
 
Iată, integral postarea primarului.
 

„Dragi constănțeni, mă văd nevoit să ofer câteva lămuriri în ceea ce privește subiectul acordării burselor.
Cum bine știți, bursele sunt plătite cu bani de la bugetul de stat, iar până la acest moment nu am primit nicio sumă cu această destinație.

Am convocat ședință extraordinară a consiliului local pentru plata doar a burselor sociale, întrucât sunt adresate celor în nevoie, iar numărul acestora a crescut de la începutul anului.

Am avut în vedere perioada sărbătorilor pe care o parcurgem și am urmărit ca aceste sume să ajungă la cei în nevoie până în Crăciun.

În perioada următoare urma să identificăm surse pentru plata burselor de performanță, a celor de merit și de studiu. În primărie se acționează deja în acest sens.

Cu propunerea bugetării de urgență a burselor sociale am mers în ședința Consiliului Local de astăzi, iar lucrurile au luat o turnură mai mult decât neplăcută, consilieri PSD votând în cea mai mare parte împotrivă, iar restul abținându-se, întocmai ca partenerii (?) noștri din USR. Suntem astfel în ingrata poziție de a nu mai putea plăti nici măcar bursele sociale.


De ce? Pentru că, aparent, în viziunea unora jocul politic este mai important decât gestionarea responsabilă a municipiului. Altă explicație, din păcate, nu găsesc. Sunt doar mâhnit de faptul că negocierile politice de la centru au ajuns până la Constanța și că cei care suferă sunt doar cetățenii.
Un lucru vreau să fie clar: nu sunt împotriva acordării burselor! Dimpotrivă!

Doar că trebuie să identific, măcar în parte, pentru moment, sursele de finanțare! Situație care va dura cel mult până la următoarea ședință de consiliu local.

Știu că e ușor să ”bugetezi” din fața monitorului, dar, în viața reală și când ai responsabilitatea gestionării existenței a aproape 300.000 de constănțeni, e ceva mai complicat.

Rămân deschis dialogului și invit din nou reprezentanții elevilor la discuții. Sunt sigur că vom găsi soluțiile cele mai bune pentru toată lumea. Este o situație neplăcută, dar trag nădejde că vom rămâne raționali și o vom rezolva.

Și poate ne vom trezi într-un târziu și vom renunța și la aceste jocuri politice jalnice de la nivelul Consiliului Local, care nu fac altceva decât să afecteze traiul constănțenilor.

Vă mulțumesc și vă rog să aveți încredere!”

 
Postarea a înregistrat peste șase sute de reacții, peste o suită de distribuiri, și aproape șase sute de comentarii.
 
Comentariile, multe dintre ele, sunt de-a dreptul savuroase.

Sursa foto: Captură video din timpul ședinței de Consiliu Local Municipal
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii