Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:30 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Țuțuianu și Palaz au făcut pace? Declarații pacifiste. Licitația pentru Teatrul de Vară din Mamaia, în linie dreaptă!

ro

14 Jul, 2020 00:00 1050 Marime text
  • Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic notabil cu clădirea Teatrului de vară din Mamaia. Reabilitarea s-a făcut doar în declarații
  • Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz se declara recent extrem de supărat pentru modul refectuos în care se desfășoară licitația pentru acest obiectiv
  • A trecut mai bine de o lună de zile de la aceste declarații și de când, Palaz i-a arătat lui Țuțuianu că alături de PNL îi poate crea insomnii grave
  • Au făcut pace. Țuțuianu a vorbit despre reabilitarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia. un proiect în valoare de 4 milioane de lei fără TVA
  • Anul viitor, Festivalul Mamaia se va ține în clădirea reabilitată
Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic notabil cu clădirea Teatrului de vară din Mamaia. Reabilitarea s-a făcut doar în declarații. În 2019, conducerea CJ anunța că Teatrul de Vară din Mamaia intră într-un amplu program de reabilitare. De atunci s-au cheltuit pe expertiza tehnică aproape un milion de euro (4,6 milioane lei).
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz se declara recent extrem de supărat pentru modul refectuos în care se desfășoară licitația pentru acest obiectiv: „ După 8 luni de zile, sigura ofertă depusă pentru reabilitare a fost respinsă iar licitația a fost reluată foarte târziu. Nu este normal ca politicul să blocheze astfel de investiții! Incompetența și interesele compartimentului Achiziții din cadrul CJC duc spre astfel de jocuri! Doar pentru că ideea și propunerea pentru reabilitarea teatrului de vara dim Mamaia este a lui Palaz de la PMP”. 
A trecut mai bine de o lună de zile de la aceste declarații și de când, Palaz i-a arătat lui Țuțuianu că alături de PNL îi poate crea insomnii grave.
Dovada, cele trei-patru ședințe când toate când majoritatea adhoc formată din PNL și PMP au schimbat trendul jocului politic în Consiliul Județean.
Nu știm, dacă angajata de la achiziții a fost sancționată așa cum a cerut vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz, reținem doar declarațiile pacifiste ale președintelui CJ, Horia Țuțuianu după ce s-a încheiat cu bine ședința extraordinară de Consiliu Județean în care au fost împărțiți banii pentru primăriile din județ și s-a votat în unanimitate rectificarea bugetară.
Țuțuianu a vorbit despre Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia. Acesta a declarat faptul că acest teatru va fi reabilitat din fondurile Consiliului Județean Constanța, un proiect în valoare de 4 milioane de lei fără TVA.
“Proiectul, inițiat de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, care a muncit foarte mult pentru el, se află în faza de licitație iar anul viitor Festivalul Mamaia se va ține acolo ” – a afirmat Țuțuianu.
Potrivit proiectului, corpurile de clădire C1 cu regim de înălţime Sp+P+1Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (teatru de vară) şi C2 cu regim de înăltime P+Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (galerii de artă) îşi păstrează destinaţia inițială aşa cum a fost dată în folosinţă în anul 1963.
Realizată cu materiale, tehnologii si conceptii arhitecturale din perioada mentionată anterior, clădirea a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi rnorală, iar în prezent nu poate fi utilizată datorită degradării.
Pe amplasament vor fi reamenajate aleile pietonale, alei de acces auto şi parcajele pentru autovehicule, inclusiv pentru persoanele cu handicap locomotor. Apele pluviale de pe platforme şi trotuare vor fi dirijate către spaţiiie verzi. Licitația se desfășoară în SEAP iar firmele interesate pot depune oferte până la data de 20.07.2020, ora 15:00.
 
 
Citește și:

Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic la Teatrul de Vară din Mamaia. Reabilitare, doar în declarații. S-a cheltuit un milion de euro pentru expertiză tehnică

Sediul Medicinei Legale şi Teatrul de Vară de la Mamaia, cele două mari proiecte de investiţii ale CJC, în faza de documentaţii tehnico-economice

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii