Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei unități școlare din municipiul Constanța au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

ro

04 May, 2023 11:11 1241 Marime textMinistrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că alte 65 de proiecte depuse în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanţare. Printre acestea se regăsesc și trei unități școlare din municipiul Constanța:

– Consolidare și reabilitare corp cămin – Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida – Aleea Pelicanului nr. 8 din municipiul Constanța;
– Consolidarea și reabilitarea Școlii nr. 40 „Aurel Vlaicu” – Aleea Pelicanului nr. 2;
– Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Comercial Carol I: corp 1, săli de clasă – strada Decebal nr. 15 din municipiul Constanța; Consolidarea și reabilitarea Colegiului Comercial Carol I: corp 2, sala de sport; și Consolidarea și reabilitarea Colegiului Comercial Carol I: corp 3, amfiteatre.

Proiectele se adaugă celorlalte 80 de proiecte selectate în luna martie, în valoare de 1,59 de miliarde de lei, şi, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentaţia necesară pentru încheierea contractelor de finanţare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziţie publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii