Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:20 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei proiecte pe ordinea de zi a CLM Constanţa. Cum stimulează aleşii locali sportul constănţean

ro

28 Jul, 2016 00:00 2322 Marime text

 
În şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa, programată vineri, aleşii vor supune la vot trei proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume de bani către asociaţiile care încearcă să susţină sportul pe plan local, dar şi pentru sportivii performanţi.
 
În sezonul competiţional 2015-2016, municipalitatea a alocat Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa suma de 3.200.000 de lei, iar eforturile handbaliştilor au condus la clasarea echipei pe primul loc în Campionatul naţional de handbal masculin - Divizia A şi la promovarea acesteia în Liga Naţională de Handbal. Pentru sezonul competiţional ce va începe în curând, HC Dobrogea Sud şi-a stabilit ca obiective clasarea pe locurile I-IV în Liga Naţională de Handbal, calificarea în Final Four-ul Cupei României şi în Cupele Europene, toate presupunând cheltuieli mai mari.
 
Astfel, primul proiect de hotărâre ce vizează alocarea unor fonduri din bugetul local al municipiului Constanţa pentru sportul constănţean prevede susţinerea Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud cu suma de 6.000.000 de lei, cu TVA inclus. Aceasta ar trebui să le ajungă handbaliştilor de la HC Dobrogea Sud pentru acoperirea cheltuielilor în perioada 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017. Pentru perioada aferentă anului în curs, HC Dobrogea Sud va primi, în tranşe, de la municipalitate suma de 3.000.000 de lei, diferenţa urmând a fi direcţionată către asociaţie anul viitor. Potrivit proiectului de hotărâre, pentru stabilirea condiţiilor referitoare la alocarea, folosirea şi justificarea cheltuirii acestei sume de bani, se va încheia un contract între municipalitate şi Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa. 

Buget similar anului competiţional anterior

Următoarea pe lista asociaţiilor sportive ce vor primi bani de la administraţia locală este Asociaţia Club Sportiv Handbal Club Farul Constanţa. Pentru finanţarea clubului respectiv în anul competiţional 2016-2017, municipalitatea este dispusă să aloce 1.600.000 de lei, cu TVA inclus, pentru toate activităţile sportive pe care le va derula în perioada 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017. Ca şi în cazul precedent, banii vor fi viraţi în tranşe, jumătate din sumă urmând să ajungă la club până la finele anului, restul, anul viitor, iar totul se va petrece în baza unui contract ce va fi încheiat între „finanţator“ şi „finanţat“.
 
Spre deosebire de HC Dobrogea Sud, căreia i s-a majorat alocarea financiară, HC Farul Constanţa va primi aceeaşi sumă ca în anul competiţional anterior. Asta pentru că, la finalul acestuia, echipa s-a clasat pe locul V în Campionatul naţional de handbal masculin - Divizia A. Acum, cei de la Asociaţia Club Sportiv Handbal Club Farul Constanţa şi-au propus ca obiectiv clasarea pe locurile I-III în Campionatul Naţional de handbal masculin - Divizia A. 

Fond de premiere pentru sportivii constănţeni

Un alt proiect de hotărâre iniţiat de primarul Decebal Făgădău prevede alocarea sumei de 216.050 de lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali din cadrul Clubului Sportiv „Farul“ Constanţa care au obţinut performanţe deosebite la competiţiile internaţionale oficiale din prima parte a anului 2016.
 
Cu acordul consilierilor municipali, vor fi premiaţi Maria Fumea - antrenor principal al sportivilor seniori ai secţiei de gimnastică aerobică (23.850 de lei) şi Viorel Gâscă - antrenor principal al sportivei Daniela (Hondiu) Poroineanu (10.600 de lei).
 
De asemenea, pe lista premiaţilor se regăsesc şi 13 sportivi: Eugenia Ciobanu, care, la Campionatul European de Tineret - Sambo, desfăşurat la Toulouse (Franţa), s-a clasat pe locul II la categoria 60 kg. Ea va primi 1.850 de lei. Daniela (Hondiu) Poroineanu va fi recompensată cu 10.600 de lei pentru că, la Campionatul European de Seniori - Sambo, desfăşurat la Kazan (Rusia), a urcat pe cea mai înaltă treaptă la categoria 60 kg, iar cu echipa, s-a clasat pe locul VI. De asemenea, la Campionatele Europene de Seniori - Gimnastică artistică, de la Berna (Elveţia), Cătălina Ponor a obţinut două medalii de bronz - la bârnă şi sol şi s-a clasat pe locul VI cu echipa, ceea ce îi va aduce din partea municipalităţii un premiu în valoare de 8.750 de lei.   
 
Lista premiaţilor continuă cu sportivii care au participat luna trecută la Campionatele Mondiale de Seniori - Gimnastică aerobică - desfăşurate la Incheon (Coreea) şi care s-au clasat pe locuri fruntaşe la probele individuale, dar şi cu echipa. Este vorba despre: Corina Oana Constantin (23.150 de lei) - locul I individual şi locul II pe echipe, câte 12.500 de lei vor merge către Claudia Anca Surdu, Mădălina Constantina Cioveie, Andreea Bogati şi Bianca Maria Becze, care au obţinut medalii de argint cu echipa şi s-au clasat pe locul V la Aerobic Dance Individual, Ioana Lavinia Panaete (23.850 de lei) - locul II echipe, locul III grup, locul IV trio şi locul VI perechi, Maria Bianca Gorgovan (16.650 de lei) - locul II echipe şi locul III grup, Nicolae Dacian Barna (23.850 de lei) - locul II echipe, locul III grup, locul IV trio şi locul VI perechi, precum şi Ștefan Lucian Săvulescu (21.550 de lei) - locul II echipe, locul III grup şi locul IV trio.

Ti-a placut articolul?

Comentarii