Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Situaţie cotoioasă" Administraţia Mazăre împrumută 15 milioane de euro

ro

31 Jan, 2012 00:00 1749 Marime text
imprumut-bani.jpgConsiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, ieri, în şedinţa ordinară a lunii ianuarie, un proiect ce prevede contractarea unei finanţări rambursabile în valoare de 64.500.000 de lei. Motivul este acela că, potrivit spuselor primarului, bugetul Constanţei cam... „scârţâie": „Nu există bani din venituri ca să acoperim tot ce trebuie să punem pentru derularea proiectelor europene". Linia de credit ce urmează a fi contractată este de aproximativ 15 milioane de euro, exclusiv pentru proiecte europene, pe o perioadă de până la cinci ani. La acest proiect, consilierul local liberal Ovidiu Cupşa a ţinut să facă o precizare: CLM trebuie să fie atent la comisioanele de neutilizare. Potrivit directorului Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Marcela Frigioiu, în caietul de sarcini e prevăzut acest aspect: comisioanele de neutilizare să fie zero.

În ceea ce priveşte proiectele, acestea se află în diferite stadii, şi anume: în implementare în 2012 şi în evaluare/pregătire. Cu alte cuvinte, unele dintre proiecte nici nu au încă autorizaţia de construire, iar administraţia publică locală nu-şi permite, din lipsă de fonduri, să le demareze.

La capitolul proiecte „în implementare în 2012" figurează „Parcare verde - Construirea unei parcări supraetajate, zona Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, judeţul Constanţa" şi „Constanţa, primul pas în lunga ta călătorie - Promovarea zonei turistice Constanţa - Mangalia". În ce priveşte capitolul „Proiecte în evaluare/pregătire", aici sunt incluse: „Restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis", „Promenada Turistică Mamaia", „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa", „Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice - Piaţa Ovidiu", „Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia, prin construirea unor pasarele pietonale", „Parcul Seniorilor", „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern", „Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa", „Creşterea accesabilităţii Portului Constanţa prin reabilitarea Pasajului Filimon Sârbu" şi „Reabilitarea şi reamanajarea Parcului Arheologic".

Directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, a declarat ieri că pe data de 9 februarie va avea loc vizita de precontractare pentru proiectul privind reabilitarea falezei Cazinoului.

Se pare că vremurile în care primarul Mazăre se lăuda cu bugetul Constanţei au apus demult. Din 2010, edilul-şef s-a tot plâns de „situaţia cotoioasă" în care se află bugetul municipiului pe care îl conduce. Pe cale de consecinţă, nu e de mirare că administraţia locală a ajuns să contracteze un împrumut în valoare de 64.500.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii