Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:08 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singurul UAT care nu are viceprimar. Consiliul local Agigea ar putea fi dizolvat! Prefectul județului Constanța va analiza situația

ro

23 Mar, 2021 00:00 1751 Marime text
  • Consiliul Local Agigea nu s-a mai întrunit din 12 noiembrie 2020 și nu a mai aprobat nicio hotărâre
  • Potrivit Codului administrativ, Consiliul local se dizolvă de drept în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive
  • Potrivit aceluiași cod, trebuie sesizată instanța de contencios administrativ cu privire motivele pentru care CL nu s-a întrunit
  • Hotărârea instanței este definitivă și se comunică prefectului, care emite mai departe, dacă se impune, ordin de dizolvare a Consiliului Local
  • În termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local se organizează alegeri pentru un nou consiliu local

Din cauza neînțelegerilor politice, Consiliul Local Agigea nu s-a mai întrunit din 12 noiembrie 2020 și nu a mai aprobat nicio hotărâre de Consiliu Local.
Potrivit Codului administrativ, Consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local sau în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive.

Potrivit aceluiași cod, primarul, viceprimarul, secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, prefectul sau orice altă persoană interesată sesizează instanța de contencios administrativ cu privire motivele pentru care CL nu s-a întrunit.
Instanța analizează situația de fapt și se pronunță cu privire la dizolvarea consiliului local. Hotărârea instanței este definitivă și se comunică prefectului, care emite mai departe, dacă se impune ordin de dizolvare a Consiliului Local.
În termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local se organizează alegeri pentru un nou consiliu local.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu a precizat că se întrunesc condițiile pentru dizolvarea Consiliului, dar îi lasă reprezentantului Guvernului în teritoriu dreptul de a sesiza instanța de contencios-administrativ, respective Tribunalul Constanța.
Comuna Agigea nu are viceprimar validat iar cel de-al șaselea secretar al comunei a demisionat. La concursul pentru ocuparea postului de secretar nu s-a prezentat niciun candidat, din cauza scandalului politic care continuă de la alegerile locale încoace.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa a spus că deocamdată nu s-a aplecat asupra situației de la Agigea, deoarece nu se împlinise termenul legal.
O data încheiată luna martie, cazul CL Agigea va intra în vizorul prefectului. Acesta spune că mai întâi va face o analiză a situației la fața locului, urmând ca mai apoi să urmeze traseul legal, sesizarea instanței, și funcție de decizia magistraților, emiterea sau nu a ordinului privind dizolvarea Consiliului Local Agigea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii