Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ședință CJC Pe 2 iunie expiră mandatele administratorilor! Vot tardiv pentru selecția membrilor Consiliului de administrație al societății Drumuri Județene? (DOCUMENTE)

ro

24 May, 2024 14:36 790 Marime text



UPDATE: La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, Biroul de presă al Consiliului Județean Constanța a menționat că: „dacă nici de această dată, proiectul nu va fi votat, societatea Drumuri Județene SA, riscă să nu mai poată funcționa și prin urmare angajații să nu-și mai poată încasa salariile, aspect pe care aleșii județeni îl cunosc".


ȘTIREA INIȚIALĂ:

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța din 29.05.2024, ora 10,00, se află și proiect de hotărâre nr.94/18.04.2024 privind declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de administrație al societății Drumuri Județene Constanța S.A.

Proiectul este inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, vezi secțiunea „documente".

În prezent, administratorilor provizorii ai societății sunt : Adrian Labeș, Nicolae Constantin, Dorel Sauciuc, Emilia- Georgeta Țutui și Sorin-Lucian Ionescu. 

Mandatele acestora au fost prelungite până la data de 02.04.2024 inclusiv, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 2 luni, pentru motive întemeiate.

Problema este că după data de 2 iunie a.c, Drumuri și Poduri SA rămâne și fără administratori și prin urmare fără conducere iar în proiectul de la hotărâre nu se face nicio mențiune în legătură cu prelungirea mandatelor administratorilor.
 
Proiectul s-a mai aflat pe ordinea de zi a CJC și luna trecută și nu au fost întrunit numărul de voturi pentru a fi aprobat.

Drumuri Județene SA

 
Compania care are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor” a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 63.232.592 lei, profit de 8.232.043 lei și 292 de angajați.

Unic asociat al societății este UAT județul Constanța cu 90.000 de părți sociale.

Potrivit www.termene.ro, Drumuri Județene SA figurează cu 175 de contracte din achiziții publice, marea majoritate încheiate cu primării din județul Constanța.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

RAJDP Constanța cere Consiliului Județean banii pe împăduririle contractate acum 20 de ani! La mijloc sunt circa un milion de euro (MOTIVARE)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii