Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:54 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă CJC în absenţa lui Constantinescu? Adrian Gâmbuţeanu, nevoit să îşi prezinte raportul de activitate pe ultimul an (document)

ro

11 Jul, 2015 00:00 1054 Marime text
După câteva săptămâni în care a fost „linişte şi pace“ la Consiliul Judeţean Constanţa, aleşii judeţeni au stabilit data de 16 iulie pentru următoarea reuniune. Şedinţa ordinară a CJC este programată pentru joi, de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa. Interesant este că, dintre cele 27 de proiecte de hotărâre încărcate pe site-ul CJC până vineri, niciunul nu priveşte delegarea atribuţiilor de preşedinte al CJC către unul dintre vicepreşedinţi, având în vedere că Nicuşor Constantinescu are interdicţie de la instanţă de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJC. Totuşi, printre proiectele pe care le vor discuta aleşii judeţeni joi se numără cel care vizează „Discutarea Adresei din data de 16.06.2015 a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, în Dosarul nr. 219/P/2014“. Este vorba despre dosarul în care şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată în stare de libertate la data de 29 iunie 2015. „Prin ordonanţa nr. 219/P/2014 din data de 4.12.2014 a DNA - ST Constanţa, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauza cu privire la infracţiunea de: abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297, alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 309 C.pen. şi art. 5 alin.1 C.pen, constând în aceea că reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au îndeplinit în mod defectuos acte în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv au refuzat să introducă un elicopter achiziţionat la preţul de aproximativ 5 milioane de euro în sistemul SMURD pentru a fi modernizat şi operat gratuit de către Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul MAI, au încheiat un contract cu (...) pentru servicii de operare a elicopterului respectiv, fiind plătiţi din bugetul UAT judeţul Constanţa aproximativ 800.000 de euro, iar elicopterul a fost folosit de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziţionat“, potrivit rechizitoriului.
 
Tot joi, directorul general al RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, îşi va prezenta raportul de activitate, aşa cum i s-a solicitat la ultima reuniune a aleşilor locali de către Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, pe atunci cu atribuţii de preşedinte. Solicitarea sa a venit ca urmare a unei plângeri pe care Gâmbuţeanu a depus-o la Parchet, la Prefectură şi la CJC, în care îl acuză de conflict de interese pe Cristian Gheorghe Darie, celălalt vicepreşedinte al CJC, forţându-i astfel mâna să demisioneze de la conducerea comisiei care trebuia să stabilească noul Consiliu de Administraţie al RAJDP. Cristinel Dragomir a dat atunci de înţeles că, în ultima vreme, regia de drumuri acţionează „de capul ei“.
 
Tot joi se va vota şi pentru încheierea unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa privind „Aplicarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la nivelul judeţului Constanţa”. Alte proiecte de hotărâre cuprinse până acum pe ordinea de zi privesc: încetarea dreptului de administrare asupra imobilelor aflate în domeniul public al judeţului Constanţa situate în strada Izvor nr. 23 de către Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“; modificarea şi completarea HCJ nr. 240/17.07.2013 privind solicitarea de transmitere a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa în domeniul public al Judeţului Constanţa şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa şi emiterea acordului Consiliului Judeţean Constanţa în vederea promovării Hotărârii de Guvern în acest sens; încetarea dreptului de administrare al Consiliului Local Lipniţa asupra obiectivului „Sistem de alimentare cu apă a localităţii Carvăn, comuna Lipniţa”, proprietate publică a Judeţului Constanţa; modificarea anexei nr. 6 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul 2007. Nu în ultimul rând, aleşii judeţeni vor vota pentru unele modificări de organigrame ale instituţiilor subordonate, dar şi pentru rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unora dintre acestea.
 
Convocatorul şedinţei CJC este disponibil în secţiunea „Documente”. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii