Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul comunei Aliman, Viorel Crăciun Are două autoturisme, pământ, dar nicio casă (document)

ro

13 Jun, 2014 00:00 6221 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de funcţionari publici din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate. Există însă şi funcţionari care au, la prima vedere, toate documentele în regulă. Pornind de la aceste fapte, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în viitoarele ediţii, averea şi interesele secretarilor din administraţiile publice din judeţ.
Conform dispoziţiilor legale aplicabile în privinţa obligativităţii de a depune declaraţii de avere şi de interese, şi funcţionarii publici trebuie să transmită aceste documente, potrivit Legii nr.176/2010. „Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului, constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal“, se arată în lege.
În comuna Aliman, Viorel Crăciun ocupă funcţia de secretar din luna noiembrie a anului 2003. Din anul 1996 până la anul de referinţă, a fost funcţionar tot în Primăria comunei Aliman, ca referent de stare civilă, conform CV-ului publicat pe site-ul instituţiei. Născut în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, secretarul comunei este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti. Din declaraţiile publicate în perioada 2010 - 2013, reiese că soţia sa, Aurelia, este, de asemenea, lucrător în cadrul Primăriei comunei Aliman, cel puţin în perioada mai sus menţionată, însă nu sunt precizate funcţia sa şi nici documentele justificative pentru avere şi interese. Nu ştim deci dacă este funcţionar public sau face parte din personalul contractual. Viorel Crăciun este tatăl a doi copii. Potrivit documentelor, nu deţine nicio clădire în proprietate. Este, în schimb, proprietarul a două autoturisme, o Dacia 1310, deţinută din anul 1993, şi o Dacia Logan, achiziţionată în anul 2008 prin credit auto ipotecar, credit care în acelaşi act apare declarat la capitolul „datorii“, în sumă de 7.550 de euro. Datoria era scadentă în anul 2015, însă în declaraţia de avere din anul 2013 aceasta nu mai era precizată, ceea ce poate însemna că, între timp, datoria a fost stinsă. De asemenea, în anii 2011 şi 2012, Viorel Crăciun a declarat un venit realizat din subvenţia agricolă de la APIA, în cuantum de 3.400 de lei, care se dublează în 2013, ajungând la 6.900 de lei. De altfel, secretarul menţionează că deţine, împreună cu soţia sa, o suprafaţă de aproape opt hectare de teren agricol în satul Dunăreni, achiziţionat în anul 2006 de la părinţii săi. În ceea ce priveşte veniturile din salarii, cel mai bun an pentru secretarul comunei se pare că a fost 2010, atunci când a declarat un venit anual din salarii de 21.984 de lei, în timp ce în anul 2012, venitul salarial s-a micşorat considerabil, ajungând la 14.736 de lei. Anul trecut, Viorel Crăciun a câştigat 16.511 lei, iar soţia sa, 8.170 de lei. Nu declară alte interese, decât acela că este membru în sindicatul „Tomis“ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii