Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pun bazele transportului metropolitan. Consilierii locali constănțeni, chemați să voteze înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța (documente)

ro

17 Sep, 2020 00:00 2592 Marime text
  • Aleșii locali municipali constănțeni se reunesc pe 21 septembrie în ședință ordinară în format online
  • Pe ordinea de zi, se află și un proiect privind participarea municipiului Constanța, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.
  • Prin înființarea acestei Asociații se pun practic bazele transportului metropolitan în județul Constanța
  • Hotărâri similare urmează să fie adoptate și de Consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Ovidiu


Aleșii locali municipali constănțeni se reunesc pe 21 septembrie în ședință ordinară în format online.
Pe ordinea de zi, se află și un proiect privind participarea municipiului Constanța, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.

Prin înființarea acestei Asociații se pun practic bazele transportului metropolitan în județul Constanța.
Hotărâri similare urmează să fie adoptate și de Consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Ovidiu.
Proiectul are avizele Comisiei de specialitate nr.1 de studii, prognoze economic- sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanta, Comisiei de specialitate nr.3 pentru servicii publice, comerț, turism și agrement, Comisiei de specialitate nr. 5 pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului și raportul Direcției gestionare servicii publice, înregistrat sub nr. 139404/11.09.2020.

Prin această hotărâre se aprobă asocierea Municipiului Constanța, cu alte unități administrativ-teritoriale, în condiitile legii, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Transport Public Constanța” și participarea financiară a municipalității la constituirea patrimoniului inițial al Asociației de Dezvoltare în cuantum de 1.000 lei,vezi secțiunea “documente”.
Transportul metropolitan urmează să fie asigurat de CT Bus, compania de transport locală, după ce și celelalte localități din zona metropolitană vor face delegarea de gestiune a serviciilor de transport către această societate comercială.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii