Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se propune un nou program pentru beach barurile din Mamaia și terasele din Constanța. Se fac modificări și în piețe (DOCUMENTE)

ro

30 Dec, 2022 00:00 1201 Marime text
  • Au fost depuse mai multe amendamente din partea operatorilor, organizațiilor patronale și agenților economici
  • Regulamentul va mai avea parte de o dezbatere cetățenească pe 10 ianuarie 2023
  • Textul Regulamentului propune ca unităţile de alimentaţie publică tip bar de zi situate pe plaja din Mamaia să fie deschise, de luni până duminică, maximum în intervalul orar 7.00 – 24.00, iar cele de pe plajele din Constanța, între orele 7.00 și 22.00 (de duminică până joi), iar în weekend între 7.00 și 24.00
  • O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor și legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie
  • Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață micșorează până la 100 de m în linie dreaptă faţă de centrul pieţei agroalimentare distanța la care pot fi amplasate tonete pentru legume, fructe și flori față de piețe, care în prezent este de 150 m
  • La dezbatere au fost prezenți pe lângă operatori economici din Constanța și stațiunea Mamaia, viceprimarul Ionuț Rusu, consilierul primarului, George Măndilă, senatorul USR Remus Negoi, viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR Mihai Ochiuleț și Cristiana Popescu
 
Municipalitatea a organizat o dezbatere publică la proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL/427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente".

Deoarece dezbaterea a fost reprogramată pentru data de 29.12.2022, ora 09:30, în sala Remus Opreanu, numărul participanților nu a fost unul numeros.

Partea bună este că participanții au depus amendamente și că reprezentanții autorității publice locale au promis că înainte de a ajunge la vot în Consiliul Local Municipal, Regulamentul va mai avea parte de o dezbatere cetățenească pe 10 ianuarie 2023.

Partea proastă este textul Regulamentului care propune ca unităţile de alimentaţie publică tip bar de zi situate pe plaja din Mamaia să fie deschise, de luni până duminică, maximum în intervalul orar 7.00 – 24.00, iar cele de pe plajele din Constanța, între orele 7.00 și 22.00 (de duminică până joi), iar în weekend între 7.00 și 24.00, aspect cu care nu sunt de acord nici agenții economici din stațiunea și nici cei din municipiu, în special cei care au unități de alimentație publică în Piața Ovidiu.

O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor, iar culoarul de trecere pentru pietoni va fi doar de 1 metru, față de 2 metri cât este în prezent.

De asemenea se legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie, acestea fiind funcționale deja de cel puțin doi-trei ani.

Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață micșorează până la 100 de m în linie dreaptă faţă de centrul pieţei agroalimentare, distanța la care pot fi amplasate tonete pentru legume, fructe și flori față de piețe, care în prezent este de 150 m.

De asemenea această activitate se va face doar în module tip conform proiectului pus la dispoziţie de Primărie. 
La dezbatere au fost prezenți pe lângă operatori economici din Constanța și stațiunea Mamaia, viceprimarul Ionuț Rusu, consilierul primarului, George Măndilă, senatorul USR Remus Negoi, viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR Mihai Ochiuleț și Cristiana Popescu.

Dincolo de amendamente, agenții economici au cerut și garanții că viitorul sezon estival nu va mai fi unul de coșmar. Aceștia au ridicat problema controalelor dar și a lipsei de promovare a destinației Mamaia. În plus, operatorii vor ca programul de funcționare să fie prelungit așa cum se întâmplă în toate stațiunile din lume, deoarece susțin aceștia „dacă omul a venit în vacanță, să se distreze, nu-l poți trimite la culcare la 12 noaptea”.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noi obligații pentru deținătorii de terase de alimentație publică. Noul Regulament de organizare a activităților comerciale în Constanța se află în consultare publică (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii