Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea primarului a ajuns în cutiile poştale ale constănţenilor. În 2018, Decebal Făgădău ne cere să avem răbdare. La schimb, ne va oferi evenimente care vor marca Ziua Dobrogei şi Centenarul! (document)

ro

28 Feb, 2018 00:00 4784 Marime text
Printr-o scrisoare trimisă de curând tuturor constănţenilor, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, ne mulţumeşte pentru răbdarea cu care aşteptăm să vedem o schimbare a oraşului nostru. Dacă în scrisorile din ultimii doi ani, în numele administraţiei locale, edilul-şef ne promitea că vom avea un oraş inteligent, spaţii verzi noi sau reamenajate, parcări subterane şi supraterane, un pasaj pe bulevardul I.C. Brătianu, piste pentru biciclişti sau locuri de joacă etc., în scrisoarea transmisă anul acesta, Decebal Făgădău ne cere să avem răbdare, deoarece schimbarea profundă se face pe termen mediu şi lung.
 
„Anul trecut am continuat proiectele pe care le ştiţi, am început unele noi şi am mers mai departe pe drumul către o administraţie publică în slujba dumneavoastră şi aplecată către o dezvoltare sănătoasă a oraşului. Constanţa a crescut şi creşte prin contribuţia fiecăruia dintre noi. O arată cifrele, o spun oamenii, o vedem zi de zi. Proiectele serioase se construiesc cu greu, în timp, şi de aceea vă mulţumesc pentru răbdare, pentru faptul că aţi înţeles că orice schimbare profundă se face pe termen mediu şi lung, chiar dacă noi toţi ne dorim ca lucrurile să se întâmple mai repede“, notează primarul în scrisoarea către constănţeni.
 
Din misiva edilului-şef nu putem miza că 2018 va fi un an al proiectelor finalizate, ci mai degrabă unul al reprezentării şi reafirmării apartenenţei noastre.
 
Decebal Făgădău a dedicat un capitol special în scrisoare Centenarului Marii Uniri şi celor 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, două evenimente care, din informaţiile noastre, vor fi bugetate distinctiv faţă de celelalte evenimente de interes general potrivit Legii 350/2005. Am întrebat în dreapta şi în stânga şi am înţeles că în momentul de faţă nu există un calendar pentru aceste evenimente, dar urmează să fie conturat pe măsură ce vor fi anunţate sesiunile de finanţare. Să sperăm că măcar pentru organizarea acestor evenimente vor fi selectate ONG-uri şi asociaţii serioase care să reuşească să reafirme valorile dobrogenilor într-un an de asemenea importanţă.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza scrisoarea primarului Decebal Făgădău.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 28 Feb, 2018 21:53 “Constanta a crescut ,o spun oamenii,o vedem zi de zi” :)) Asta in ce oras intreaba lumea?! Este clar, omul traieste in bula lui din primarie !! Iesi pe strada si intreaba lumea si mai vorbim dupa aceea daca mai poti ca este posibil sa te intorci in birou cu gura rupta!
  • Teodor 28 Feb, 2018 09:17 Noi stim unde bate Fagadau.El are nevoie de 4-5 ,poate 10 mandate de primar.Deh...proiectele serioase se construiesc cu greu,in timp.Mazare a avut nevoie doar de 4 mandate ca sa distruiga ce au construit altii intr-un secol.Cand Fagadau vrea sa repare in 40 ani ce a distrus Mazare in 16 ani, se spune ca ne-am facut de lucru.Istoria ne-a bagat si pe noi in seama.