Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:23 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare din partea primarului George Scupra Din februarie, cetăţenii vor fi atenţionaţi printr-un SMS gratuit în situaţii de urgenţă

ro

01 Feb, 2016 00:00 2743 Marime text


După ce administraţia locală a oraşului Ovidiu a încheiat cu succes anul 2015, investind în cultură, educaţie sau sport, primarul George Scupra trimite o scrisoare deschisă către cetăţenii urbei, dar şi ai satelor care aparţin de oraşul Ovidiu. 
 
În scrisoarea respectivă, George Scupra le mulţumeşte locuitorilor pentru sprijinirea acţiunilor administraţiei locale şi, totodată, îi informează că taxa pe salubritate, percepută de Primăria oraşului, va rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut.
 
În acest sens, taxa de 100,64 de lei de persoană, din care administraţia locală subvenţionează 40,80 de lei, va rămâne de 59,84 de lei de persoană.
 
Mai mult, gospodarul-şef le mai transmite cetăţenilor că, dacă vor achita integral şi anticipat impozitele şi taxele locale, precum cele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, vor beneficia de o reducere de 10%.
 
Primarul George Scupra le aminteşte pe această cale cetăţenilor că, începând cu acest an, conform Legii nr. 227 din 2015 privind Codul fiscal, publicată pe 10 septembrie 2015 în Monitorul Oficial, s-au stabilit noi reguli privind impozitul pe proprietate. Astfel, s-a introdus impozitarea în funcţie de destinaţia clădirii rezidenţiale sau nerezidenţiale, impozitul pe teren fiind datorat acum pentru întreaga suprafaţă deţinută, nu doar pe terenul ocupat de construcţii.

Rău-platnicii, în atenţia administraţiei locale

Mai mult, în baza HCL 116, adoptată pe 7 decembrie 2015, s-a aprobat o reducere de 73,3% a majorărilor la plata impozitelor restante în perioada cuprinsă între 8 decembrie 2015 şi 31 martie 2016, de care vor beneficia atât pentru persoanele fizice, cât şi cele juridice.
 
Serviciu de mesagerie gratuit pentru cetăţenii oraşului
 
În scrisoarea transmisă de primarul George Scupra, se mai arată că cetăţenii oraşului au la dispoziţie, începând cu luna februarie, un serviciu de mesagerie gratuit prin care aceştia vor primi informaţii utile.
 

„Informările se fac strict legat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, avarii la utilităţi, informaţii din trafic şi programul evenimentelor din oraş. Au făcut deja testele, când oamenii erau informaţi cu privire la avertizările de vreme rea. Serviciul are în bază deja 450 de utilizatori“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ovidiu, George Drăgan.

 
Pentru ca locuitorii oraşului să beneficieze de serviciul INFO SMS, aceştia trebuie să facă parte din baza de date, transmiţând un mesaj cu textul „Info SMS Ovidiu“ la numărul 0787.815.248 sau la adresa de email ovidiuprimaria@gmail.com. 
 
Întrebat dacă autoritatea publică locală va plăti un cost suplimentar la factura de telefonie mobilă, George Drăgan a precizat că Primăria rămânea oricum cu foarte multe mesaje neconsumate, în cadrul contractelor privind abonamentele angajaţilor, iar acum, acestea vor fi folosite eficient.

Ti-a placut articolul?

Comentarii