Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:50 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

ro

29 Jun, 2018 00:00 3179 Marime text
Consilierul local municipal PNL Mihaela Andrei l-a acuzat pe primarul Decebal Făgădău că şi-a însuşit, ca iniţiator, un proiect depus de ea în urmă cu mai multe luni. Proiectul consilierului municipal, având ca obiectiv „Recondiţionare şi modernizare trepte ce facilitează accesul la plaja Modern“, a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local în data de 25.04.2018 şi cuprinde patru articole, o scurtă expunere de motive şi un text care argumentează necesitatea şi oportunitatea executării acestei modernizări (în secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul depus de alesul local PNL).
Prin intermediul proiectului, Andrei cere şi ca treptele de la plaja Modern să fie date în administrarea societăţii Consiliului Local, Confort Urban.
 
Un proiect similar, iniţiat de primarul Decebal Făgădău, a picat ieri în şedinţa de Consiliu Local Municipal. Proiectul nr. 23, pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, nu a fost votat de consilierii locali liberali. Aceştia şi-au motivat votul negativ prin faptul că primarul nu a dorit să o treacă în calitate de co-iniţiator la proiect şi pe colega lor, Mihaela Andrei, cea care ar fi făcut primul pas pentru preluarea şi recondiţionarea treptelor de la plaja Modern.
 
Prin urmare, şi în următoarea perioadă, constănţenii vor înjura când vor merge să se bronzeze sau să facă o baie în mare pe plaja din centrul oraşului. Treptele vor rămâne în aceleaşi stadiu din cauza unor orgolii.
 
În timp ce consiliera PNL îl acuză pe primarul Făgădău că „i-a furat proiectul, că nu comunică şi că se comportă ca un vătaf“, edilul-şef spune că Mihaela Andrei trebuie să citească de urgenţă Legea 215 a administraţiei publice locale şi să înveţe să depună corect proiectele de hotărâre dacă doreşte ca acestea să fie luate în calcul de executiv şi supuse mai departe votului plenului CLM.
 
„Nu poţi să arunci trei vorbe pe o coală de hârtie şi să spui că ai făcut un proiect. Fără notă de fundamentare, fără expunere de motive. Eu am propus aprobarea transferului acelor scări către Confort Urban pentru a putea fi reabilitate. Eu nu bat câmpii cum fac alţii. Asta e. Din cauza liberalilor, acele scări vor rămâne în aceeaşi situaţie“, a precizat Decebal Făgădău.
 
Demersul consilierei PNL este ceva mai vechi. Mihaela Andrei a solicitat, în urmă cu mai multe luni, conducerii Confort Urban, în cadrul Comisiei de Organizare şi Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea şi modernizarea scărilor de acces pietonal către plaja Modern, înainte de startul sezonului estival.

În acest context, consilierul municipal al PNL Constanţa a cerut şi Primăriei Constanţa dezafectarea şi reabilitarea de urgenţă a acestor scări din bugetul administraţiei publice, locale astfel încât cetăţenii, localnici sau turişti, să le poată parcurge în siguranţă.
 
Pe de altă parte, ce-i drept, au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. S-a încercat ieri, însă, din cauza scandalului creat, proiectul, aşa cum spuneam, nu a trecut de votul plenului CLM.
 
În anul 2015, primarul Făgădău afirma că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic.

Ce spune reprezentantul Confort Urban 

Scările care asigură accesul către plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, a declarat că partea de faleză nu se află în administrarea societăţii pe care o conduce, însă, în cazul în care aceasta va fi predată firmei, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii