Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

ro

07 Oct, 2021 00:00 1242 Marime text
  • Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de lider de parteneriat a implementat proiectul care a urmărit promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, precum și îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului
  • Proiectul, cu o valoare totală de 723.472,24 euro, a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa a fost de 29.628,00 euro
 
 
Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova,  a implementat proiectul care a urmărit  promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, precum și îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului.

Potrivit vicepreşedintelui CJC, Petre Enciu, au fost desfășurate activități integrate de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă cauzate de pericole de mediu, precum cutremure, inundații și alunecări de teren sau incendii.
Rezultatele proiectului sunt: implementarea unui sistem integrat de monitorizare a mediului în cele trei ţări partenere; creşterea capacităţii instituţiilor publice de a interveni şi gestiona eficient situaţiile de urgenţă; creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice din Bazinul Mării Negre privind problemele de mediu; dezvoltarea unor soluţii IT inovatoare (platforme online şi aplicaţii pentru telefonul mobil) uşor accesibile populaţiei şi organismelor interesate în ceea ce priveşte riscurile de mediu şi situaţiile de urgenţă. 

Proiectul, cu o valoare totală de 723.472,24 euro, a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa a fost de 29.628,00 euro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
ZIUA LIVE. Petre Enciu – „ La Ministerul Culturii se oprește tot. La Edificiul Roman cu Mozaic lucrările sunt în întârziere. Pentru cetatea Histria așteptăm o hotărâre de Guvern”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii