Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectificare bugetară pentru asigurarea sumelor necesare testării şi prevenţiei rapide pentru COVID-19

ro

06 Mar, 2020 00:00 1267 Marime text

Echipe mixte de control formate din reprezentanţi ai Primăriei Constanţa şi ai Poliţiei Locale desfăşoară acţiuni de verificare şi consiliere la unităţile de învăţământ din municipiu pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri cu coronavirus.
 
Peste 70 de unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au fost verificate până acum.
Au existat şi unităţi de învăţământ care nu au avut nevoie de alocări, deoarece aveau stocuri de dezinfectanţi. Dintre acestea, amintim: Şcolile nr. 11 şi 16, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul „Tomis“, Liceul „I.N. Roman“ sau Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru“.
De asemenea, o serie de şcoli bine gospodărite din municipiu nu au făcut solicitare pentru alocarea de fonduri. Este vorba despre şcolile nr. 7, 24, 29, 30 şi 38.
 
Ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal a fost rectificat bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Constanţa pentru anul în curs. La capitolul învăţământ s-au suplimentat bugetele instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat cu suma de 502 mii lei pentru achiziţionarea de materiale igienico-sanitare şi dezinfectanţi, iar la capitolul sănătate, s-a majorat titlul transferuri de capital cu suma de 292 mii lei. Aceşti bani vor ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa pentru achiziţia unui kit performant pentru testarea rapidă pentru COVID-19.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii