Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cine le va administra? Reabilitate cu bani din PNDL, două creșe din Constanța sunt pustii! Nu au primit autorizaţii necesare pentru funcționare

ro

26 Mar, 2023 10:36 2116 Marime text


 

UPDATE: În ședința CLM din 30 martie, primarul Vergil Chițac propune ca cele două creșe să fie administrate de două grădinițe din municipiul Constanța.
Astfel, creșa nr.5 ar urma să fie administrată de grădinița cu program prelungit „Căsuța de Turtă Dulce" iar creșa nr.1 de grădinița cu program prelungit „Mugurel", vezi secțiunea „documente".



ȘTIREA INIȚIALĂ:


Pe 18 august 2022, primarul Vergil Chițac anunța public că a recepționat lucrările la două creșe din municipiul Constanța modernizate cu fonduri din PNDL sunt pregătite să primească în condiții excelente 180 de copii.

Este vorba despre creșa nr.1 de pe strada Adamclisi și creșa nr.5 de pe Aleea Mimozelor.

În realitate, acestea nu funcționează nici în martie 2023.
Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 6 milioane de lei, 98% fiind asigurată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.


„Au trecut 7 luni de când domnul primar Vergil Chiţac s-a lăudat  cu recepţia lucrărilor de modernizare de la Creşele nr. 1 şi nr. 5.
 
Ştiţi ce se întâmplă acum în cele două creşe? Nimic. Absolut nimic. Sunt pustii! De ce? Nicio unitate nu are autorizaţiile necesare pentru funcționare.

Cu toate acestea, Vergil Chiţac a minţit cu nonşalanţă spunând că „sunt pregătite să primească 180 de copii în condiții moderne“, susține viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu.


„Este inadmisibil ca două unităţi şcolare, pentru care au fost cheltuiţi 6 milioane de lei, să fie lăsate de izbelişte, în timp ce mii de părinţi din Constanţa nu reuşesc să-şi înscrie copiii la creşe din cauza locurilor insuficiente", mai susține viceprimarul USR.

Primăria municipiului Constanța nu a emis niciun punct de vedere cu privire la situația reală a celor două creșe.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii