Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD propune un nou nume Consilierii judeţeni vor lua act de demisia lui Lucian Lungoci

ro

26 Sep, 2016 00:00 2794 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte joi, 29 septembrie, începând cu ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi se află 23 de proiecte de hotărâre, toate iniţiate de preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu.
 
Un prim proiect aflat pe listă se referă la constatarea încetării mandatului consilierului judeţean Lucian Dumitru Lungoci, în timp ce al doilea proiect de hotărâre supus aprobării consilierilor judeţeni se referă la validarea unui nou nume pentru postul rămas vacant în CJC, nume care va fi făcut public, cel mai probabil, abia în timpul şedinţei din data de 29 septembrie.
 
În ceea ce priveşte demisia lui Lucian Lungoci, acesta a înaintat către conducerea CJC cererea pentru renunţarea la postul de consilier judeţean la data de 25 august a acestui an. Vă reamintim că Lungoci a câştigat mandatul de consilier judeţean pe 5 iunie 2016, candidând pe listele Partidului Social Democrat (PSD). În luna iunie, acesta renunţa la postul de comisar din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, tocmai pentru a nu se afla în incompatibilitate. Pe 17 august însă, numele său era anunţat de către şeful CJC ca propunere a sa pentru preluarea mandatului de administrator special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, iar în cadrul şedinţei ordinare ce a avut loc în aceeaşi zi, propunerea a devenit certitudine.
 
Pentru că a acceptat promovarea la conducerea RAJDP Constanţa, iar situaţia regiei din subordinea CJC este departe de a fi una roz, Lucian Lungoci vrea să se dedice în totalitate salvării acesteia de la faliment. În acest sens, el şi-a înaintat demisia din cadrul CJC.

„Aşa cum am mai spus, numirea ca administrator special al RAJDP Constanţa este o provocare şi presupune o muncă asiduă, permanentă. Voi renunţa la mandatul de ales judeţean în prima şedinţă a CJC“, declara Lucian Lungoci, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, în luna august a acestui an.
 
În această situaţie, conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa trebuie să decidă pe cine susţine pentru a prelua mandatul rămas „fără stăpân“, urmând să transmită Consiliului Judeţean o adresă prin care va explica cine este următorul supleant pe lista de candidaţi pentru legislativul judeţean, conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit surselor noastre, numele favorit în interiorul organizaţiei judeţene constănţene a PSD este cel al Ionelei Lokman, membru al PSD Eforie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii