Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de canalizare de la Nicolae Bălcescu, aproape de start

ro

20 Mar, 2017 00:00 4968 Marime text
Pentru anul în curs, administraţia locală de la Nicolae Bălcescu are în vedere realizarea mai multor proiecte de investiţii importante pentru oamenii din comună. În ceea ce priveşte lucrările care au fost realizate în ultima perioadă, Nicolae Ciocănete, viceprimarul localităţii, a făcut câteva precizări.
 
„Momentan, lucrăm la dispensarul din Nicolae Bălcescu. Se lucrează la acoperiş şi se execută finisajele interioare. Construcţia este în proporţie de 70% gata. La dispensarul din Dorobanţu, clădirea este finisată, terminată. Se vor muta doamnele doctor înăuntru. Investiţia este realizată cu bani de la bugetul local. Dispensarele care funcţionau până acum se găseau în imobile în care nu se mai putea sta, erau clădiri vechi, cu igrasie. La Dorobanţu, spre exemplu, clădirea nu era a Primăriei Nicolae Bălcescu, se stătea cu chirie, pentru care costurile erau destul de mari. Acum, se mută în ceva nou şi va fi cu totul altceva. Deocamdată, sunt utilizate echipamentele care s-au folosit până acum“, a declarat Nicolae Ciocănete.
 
În ceea ce priveşte dotările, autorităţile locale de la Nicolae Bălcescu vor stabili, ulterior, cum vor putea să ajute dispensarele de acum încolo. Nicolae Ciocănete precizează că cele două cabinete medicale reprezintă investiţii necesare în comună.
 
În acelaşi timp, în curând vor demara şi lucrările de introducere a reţelei de canalizare în localităţile Nicolae Bălcescu şi satul Dorobanţu, care cuprind şi două staţii de epurare. Este vorba de un proiect de 5,2 milioane de euro, din fonduri de la Guvern.
 
„Suntem în procedura de licitaţie pentru proiectul privind lucrările de canalizare la Nicolae Bălcescu, în valoare de cinci milioane de euro. Avem finanţare, adică cinci milioane de euro“, a conchis Nicolae Ciocănete.
 
În această perioadă, pentru că temperaturile au crescut, comuna se pregăteşte pentru sărbătorile pascale, în sensul că se execută lucrări de igienizare în localităţile arondate comunei Nicolae Bălcescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii