Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:58 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect încheiat cu succes la Techirghiol. 21 de străzi urbane, reabilitate complet cu o investiţie minimă a Primăriei

ro

01 Jul, 2016 00:00 1806 Marime text
 

După încheierea proiectului privind amenajarea Grădinii Botanice de la Techirghiol, un alt proiect important pentru administraţia publică locală a ajuns la final. Ieri, Primăria Techirghiol a fost gazda conferinţei finale pentru încheierea proiectului „Modernizare străzi în oraşul Techirghiol, judeţul Constanţa“.
 
Proiectul, finanţat prin programul Operaţional Regional 2007-2013, în baza contractului de finanţare încheiat în 2012 cu MDRAP, a avut o valoare totală de 2.662.938 de lei, din care 2.183.337,48 de lei a fost valoare nerambursabilă. Pentru realizarea acestui proiect, MDRAP a venit cu 479.600 de lei, iar Primăria Techirghiol, cu 53.258,76 de lei.
 
Obiectivele au fost: reabilitarea a nu mai puţin de 21 de străzi urbane, a spaţiilor pietonale aferente străzilor pe care s-a intervenit, îmbunătăţirea marcajelor rutiere şi reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale. Astfel, au fost reabilitate şi modernizate străzi urbane pe o lungime de 5.694 de metri liniari, iar 30 de persoane şi-au găsit astfel locuri de muncă în perioada lucrărilor.
 

„Este un proiect care, pe lângă Grădina Botanică, aduce un plus important localității noastre. Proiectul, numit «Modernizare străzi în orașul Techirghiol», a început în anul 2012. În octombrie, când am ajuns pe funcția de viceprimar, acest proiect era în implementare în procent de 40%, iar astăzi ne bucurăm că a ajuns să fie finalizat”, a declarat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol. 

Străzile şi bulevardele pe care s-a intervenit sunt: Ecaterina Varga - tronsonul 1 şi 2, bulevardul 9 Mai, Oltului, Alba Iulia, Zânelor, Bucovinei, Banu Mărăcine, Florilor, Avram Iancu, Horațiu, Mircea Vodă, Crișana, aleea Argeșului, Doctor Ioan Dona, Pictor Ion Andreescu, Mărăști, Costache Negri și bulevardul Victoriei.
 
Nu mai puţin important, la Techirghiol se pregăteşte demararea unui amplu proiect de pietruire a peste 32 de străzi. Pentru un alt proiect, este finalizată documentaţia privind accesarea de fonduri europene în vederea asfaltării a 33 de străzi: Fermei, aleea Siretului, Mărăşeşti, Maior Şonţu, Dimitrie Bolintineanu, aleea Foişorului, Veniamin Costache, Samuel Micu, Aprodul Purice, Vasile Lupu, Câmpinei, col. Mărculescu, Gheorghe Şincai, Ion Creangă, Spătarului, Alexandru Vlahuţă, Alecu Russo, Ana Ipătescu, Ieremia Movilă, Ienăchiţă Văcărescu, Gheorghe Lazăr, Anton Pann, Libertăţii, Bechir Cobanzade, Războieni, aleea Lupeni, Ovidiu, Al. I. Cuza, 9 Mai (parţial), Dr. Victor Climescu. Însumate, cheltuielile pentru asfaltarea acestor străzi ajung la valoarea de 9.941.325 de lei cu TVA. „Aceste proiecte vor fi depuse cât de curând fie pe fonduri europene, fie pe fonduri guvernamentale, fie prin fonduri judeţene“, a adăugat Soceanu.
 
Proiectele Primăriei nu se opresc încă aici, şeful autorităţii locale promiţând comunităţii o schimbare majoră în perioada următoare. Tot de la acesta am reuşit să aflăm şi că are în plan construirea unei noi clădiri în care să funcţioneze Primăria Techirghiol. Despre planurile noului edil-şef veţi afla mai multe în ediţiile viitoare ale cotidianului ZIUA de Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii