Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:14 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre lansări de carte şi aplauze Elevii fruntaşi, premiaţi de Ziua Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ (galerie foto)

ro

11 Nov, 2015 00:00 2184 Marime text
Pentru elevi, Ziua Şcolii reprezintă un bun prilej de a petrece o zi bifând tot felul de activităţi extracurriculare, care mai de care mai deosebite. Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din comuna Mihail Kogălniceanu a marcat această zi pe 9 noiembrie. Programul zilei a început la ora 8.00 şi s-a încheiat după-amiază, cuprinzând şi antrenând în activităţi toate ciclurile de învăţământ.
 
Alături de conducerea şcoli, din mijlocul copiilor nu au lipsit cadrele didactice pensionare care au activat în instituţia de învăţământ, precum Coca Elena Gheorghiu, Valentina Subţirică, Constantin Dumitrescu sau Wilibald Wişosenschi, dar nici primarul Ancuţa Belu, Consiliul Local fiind reprezentat de consilierul Costel Puiu.
 
Cu sprijinul necondiţionat al conducerii şcolii, elevii şi cadrele didactice au realizat activităţi prin care au marcat sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil, primul dintre cei doi arhangheli fiind patronul localităţii şi al liceului care îi poartă numele. Cu ocazia Zilelor Liceului, prof. Coca Elena Gheorghiu, fost cadru didactic al şcolii, a lansat trei cărţi semnate de aceasta. De asemenea, revista liceului a fost scoasă de sub tipar cu această ocazie.

„În acest nou an şcolar se pare că elevii liceului vin cu mai mare drag la şcoală. La acest aspect a contribuit, fără îndoială, nouă înfăţişare a liceului a cărui estetică exterioară şi interioară a fost îmbunătăţită prin eforturi conjugate. Îmbucurător, după mulţi ani de indiferenţă ale fostelor autorităţi locale, pentru actualul primar,  Ancuţa
Belu, şcoală a devenit o prioritate pe termen lung“, a declarat prof. Floriana Petre, directorul liceului.
 
De Ziua Liceului, elevii cu rezultate deosebite la concursurile şcolare din anul şcolar 2014-2015 au fost premiaţi de conducerea şcolii şi de primarul comunei cu diplome de excelenţă şi ghiozdane echipate cu cele necesare. Nici cadrele didactice nu au fost uitate, ele primind, de asemenea, câte o diplomă de excelenţă.
 Un moment apreciat de toţi participanţii a fost mini-spectacolul pus în scenă de elevii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ înscrişi la ansamblul de dansuri aromâne şi la cel de dansuri moderne, spectacol care i-a încântat pe cei prezenţi.

Sărbătoarea Liceului Teoretic a demonstrat că Şcoală este mai mult decât o etapă din viaţă copiilor noştri, este un ambient de idei şi comportamente în care individul descoperă principiile, disciplină şi forţă lucrului în echipa. Iar astfel de evenimente ajută elevul să se descopere pe sine şi să fie mândru de ascendentul sau istoric“, a adăugat directorul instituţiei de învăţământ.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii