Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei ajută năvodărenii cu venituri mici

ro

20 Sep, 2011 01:00 1581 Marime text

pachete2.jpgÎn sprijinul persoanelor care-şi duc traiul de pe o zi pe alta, administraţia locală din Năvodari a găsit o modalitate de a le veni în ajutor cu alimente.

Astfel, înainte de sezonul rece, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, le oferă cetăţenilor drept ajutor cartofi în valoare de 20 lei de persoană. Acţiunea demarată de Primărie se înscrie în prevederile HCL 269/11.11.2009, care se referă la asigurarea unui ajutor persoanelor nevoiaşe. De ajutorul iniţiat de primarul Nicolae Matei vor beneficia un număr de 5.360 de persoane cu probleme financiare care au domiciliul în oraşul Năvodari - pensionari, persoane cu handicap, beneficiari ai ajutorului social. „Ştiu că nu este foarte mult, dar pentru persoanele care au probleme financiare, cum sunt pensionarii de exemplu sau năvodărenii rămaşi fără un loc de muncă, ajutorul Primăriei înseamnă foarte mult. Asta intenţionez - să-i ajut pe cei care au nevoie, înainte de iarnă, aşa cum am făcut şi până acum, şi îi asigur că vor mai exista şi alte campanii de acest fel", a declarat primarul Nicolae Matei.

piste_biciclist.jpgDe asemenea, pe lângă ajutorul pe care îl va da administraţia locală persoanele beneficiare ale Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, începând de ieri cei întreptăţiţi îşi pot ridica pachetele cu produse alimentare destinate persoanelor cu venituri reduse, conform legislaţiei europene, aprobate de administraţia locală.

Mai exact, este vorba despre programul Uniunii Europene, prin APIA, derulat alături de Consiliul Judeţean Constanţa şi de Primăria oraşului Năvodari - „Furnizarea de produse alimentare în cadrul PEAD 2011". Beneficiarii acestui program sunt persoanele cu pensii de până la 400 de lei, şomerii, dar şi persoanele cu handicap grav şi accentuat. Pachetele se pot ridica de la Cantina Liceului „Lazăr Edeleanu" din Năvodari, iar programul după care va funcţiona această acţiune este între 9.00 şi 16.00. Pachetele conţin produse alimentare de bază, respectiv făină, orez, mălai, biscuiţi, lapte praf şi paste făinoase. „Aceste pachete cu alimente nu reprezintă foarte mult pentru o persoană, însă produsele sunt necesare pentru cei care au venituri reduse şi nicio modalitate de a-şi îmbunătăţi situaţia financiară în vreun fel", a mai spus Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii