Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:09 29 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Dorinela Irimia anunţă noi proiecte şi investiţii în comuna Saraiu (galerie foto)

ro

15 Mar, 2019 00:00 1811 Marime text
Două platforme de depozitare a gunoiului, două case mortuare, drumuri asfaltate, un dispensar uman, gospodăria de apă modernizată şi multe alte proiecte au fost anunţate de Primăria comunei Saraiu.
 
Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, la ora actuală, sunt în desfăşurare procedurile publice pentru mai multe proiecte, după cum urmează: „Execuţia lucrărilor de construcţii pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea dispensarului uman din comuna Saraiu“; „Execuţia lucrărilor de construcţii pentru modernizarea şi completarea gospodăriei de apă din comuna Saraiu“; „Execuţia lucrărilor de asfaltare a străzilor din localitatea Dulgheru (17,5 kilometri)“.
 
„Ne propunem să extindem sediul Primăriei Saraiu cu un corp nou, care va avea un regim de înălţime parter+etaj. De asemenea, au fost finalizate lucrările de împrejmuite a cimitirelor din Saraiu şi Stejaru. Nu în ultimul rând, ne dorim înfiinţarea a două case mortuare: una în localitatea Saraiu şi un în Dulgheru“, a declarat Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.
 
În curând, locuitorii din comuna Saraiu vor avea la dispoziţie două platforme de depozitare a gunoiului de grajd. „Comuna Saraiu va construi pe un teren în suprafaţă de  5,79 hectare două platforme de gunoi menajer de grajd, venind, astfel, în sprijinul fermierilor mici şi mijlocii, dar şi al locuitorilor. Valoarea investiţiei este de 2.862.000 de lei, bani din fonduri europene, şi 255.230 de lei, bani de la bugetul local. Lucrările vor demara la sfârşitul lunii iunie şi vor dura un an“, a spus primarul comunei Saraiu.
 
Proiectul „Execuţie lucrări de reabilitare, extindere şi dotare dispensar uman în comuna Saraiu“ are o valoare estimată de 727.513,4 lei. Obiectul contractului îl constituie execuţia lucrărilor aferente obiectivului „Execuţie lucrări de construcţii, reabilitare, extindere şi dotare dispensar uman, comuna Saraiu“. Ofertele de participare vor fi depuse până pe data de 27.03.2019, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră.
 
Proiectul „Execuţia lucrărilor de construcţii pentru modernizarea şi completarea gospodăriei de apă comuna Saraiu»” are o valoare de estimată de 1.455.985,73 de lei. Contractul va cuprinde următoarele lucrări:  construcţii şi instalaţii,  staţie de tratare apă la puţul forat, reabilitare rezervor de înmagazinare apă, conductă de aducţiune, reţele de distribuţie, reabilitare instalaţii hidraulice la puţul forat, montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale, staţie de tratare apă la puţul forat, reabilitare rezervor de înmagazinare apă, reabilitare instalaţii hidraulice la puţul forat, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj, dotări, organizare de şantier. Ofertele au putut fi depuse până pe data de 7 martie. „În prezent, suntem la faza de evaluare a ofertelor depuse“, a precizat primarul Dorinela Irimia.
 
Al treilea proiect - „Execuţia lucrărilor de asfaltare a străzilor  în localitatea Dulgheru (17,5 km)“ - are o valoare estimată de 10.946.905 lei. În cadrul acestui proiect vor fi executate următoarele lucrări: construcţii şi instalaţii, organizare de şantier. Ofertele au putut fi depuse până pe data de 4 martie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii