Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cristian Radu, încântat de decizia Guvernului prin care Mangalia a fost declarată staţiune

ro

16 Dec, 2013 00:00 2636 Marime text
Primarul Cristian Radu salută decizia Guvernului României de a include Mangalia pe lista staţiunilor balneare şi balneoclimatice. Documentul oficial în acest sens a fost adoptat în cea mai recentă şedinţă a Executivului, Mangalia primind acest statut alături de alte nouă localităţi din ţară. „Hotărârea de Guvern modifică astfel Anexa nr. 1 a HG 1061/2011, privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură”, se menţionează într-un comunicat de presă.

„Mulţumesc tuturor factorilor de decizie de la nivel local şi central, care au susţinut acest proiect. De multă vreme, Mangalia îşi câştigase un renume internaţional în tratamentul balnear. Acum, decizia Guvernului confirmă oficial acest statut şi ne va ajuta în accesarea unor fonduri europene special destinate acestor categorii de staţiuni”, a declarat şeful administraţiei publice locale din Mangalia, Cristian Radu. Edilul şef a adăugat că includerea Mangaliei pe lista staţiunilor balneare a fost un obiectiv pe care şi l-a asumat încă de la preluarea mandatului de primar. „Atragerea de investiţii în acest segment va dezvolta turismul de sănătate. Vor exista criterii suplimentare de eligibilitate la proiecte cu finanţare europeană, având în vedere prioritatea guvernamentală de modernizare a zonelor cu potenţial turistic balnear. Valorificarea resurselor naturale va atrage mai mulţi turişti în staţiunile noastre”, a explicat primarul.
Mangalia a primit acest statut la propunerea autorităţilor locale, în baza referatelor întocmite de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii