Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Tuzla va avea stații de reîncărcare pentru mașinile electrice în localitate!

ro

30 Aug, 2022 16:31 1318 Marime text

 
Așa cum a fost aprobat printr-o hotărâre de consiliu local al comunei Tuzla, în localitate vor fi amplasate mai multe stații de reîncărcare.  Valoarea maximă a proiectului, conform proiectului de hotărâre este de 246.135 lei fără TVA la care se adaugă TVA în valoare de 46.765,65 lei.
 
Conform notei de fundamentare, vehiculele electrice sau plug-in hybrid reprezintă viitorul în materie de transport individual. Noul val a ajuns și în România și a început să devină o opțiune serioasă la metodele clasice de transport. Noua tehnologie de încărcare este disponibilă acum prin stații de încărcare potrivite oricăruir tip de vehicul electric. Comuna Tuzla este străbătută de drumul național DN39 iar deficiența identificată este materializată prin imposibilitatea accesării a posesorilor de mașini electrice, a stațiilor de reîncărcare a mașinilor electrice ceea ce conduce la descurajarea traficului electric, cu consecințe negative în plan economic și de mediu.
 
UAT Tuzla va depune proiectul de amplasare a stațiilor în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local. Obiectivul specific constă în amplasarea a două stații de reîncărcare. Achiziția se va realiza centralizat de către MDLPA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii