Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 05 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Tulcea, peste 12 milioane de euro pentru modernizarea transportului public! Stații noi și parcare park&ride

ro

06 Jun, 2023 00:00 1001 Marime text
sursă foto - Pixabay.com
  • Valoarea estimată a achiziției este de 61.074.294,65 lei, adică aproximativ 12 milioane de euro
  • Pentru primul lot, vorbim de construirea unui depou structurat în clădire de sine-stătătoare
  • Cel de-al doilea lot vizează construirea de stație de capăt, clădire dotată cu toate cele necesare
  • Ultimul lot vizează reabilitarea a 4 străzi destinate transportului public constând în execuție lucrări de reabilitare infrastructură rutieră
 
Primăria municipiului Tulcea organziează o licitație importantă pentru servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției de lucrări, cât și execuția de lucrări de construcții pentru proiectul „Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea prin Achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”.
 
Valoarea estimate a achiziției este de 61.074.294,65 lei, adică aproximativ 12 milioane de euro. Contractele care vor fi atribuite în baza prezentei proceduri de achiziție publică au ca obiect prestarea serviciilor de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuția lucrărilor pentru proiectul „Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea prin Achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”,cod SMIS 130588, POR/2019/3/3.2/3/ITI, procedură împărțită în trei 3 (trei) loturi:
 
  • Lot 1 Înființare Depou, modernizare și înființare 29 stații de călători și implementare sistem ITS,
  • Lot 2 Înființare stație de capăt și Park&Ride
  • Lot 3 Reabilitare străzi
 
Pentru primul lot, vorbim de construirea unui depou structurat în clădire de sine-stătătoare, pentru garare–încărcare–mentenanță, dimensionat pentru 20 autobuze electrice; clădire de birouri cu dispecerat, clădire spălătorie și înființare și reabilitare a 29 de stații intermediare de călători, din care: 10 nou construite și 19 stații reabilitate, pentru 5 trasee de transport public cu autobuze nepoluante, stații intermediare de călători dotate cu automate bilete TVM e-ticketing și panouri de informare configurate cu locuri de stat jos și locuri pentru andocare biciclete.
 
Cel de-al doilea lot vizează construirea de stație de capăt, clădire dotată cu instalații electrice de iluminat, instalații sanitare, încălzire, prevăzută cu info point, sală de așteptare, birou administrativ, birou bilete, spațiu tehnic și grupuri sanitare pentru personal și pentru călători, refugii călători, spații staționare autobuze nepoluante, stații de încărcare și parcare de transfer de tip Park&Ride.
 
Iar ultimul lot vizează reabilitarea a 4 străzi destinate transportului public constând în execuție lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, respectiv reabilitare a părții carosabile utilizate în comun de mijloacele de transport public de călători care vor avea asigurată prioritatea în trafic, precum și de autoturisme, străzi precum: Isaccei (aprox. 1,267 km), Babadag (aprox. 2,077 km), Babadag (racord DN22 stație de capăt aprox. 300 m), Mahmudiei (aprox. 2,00 km), Eternității (aprox. 1,440 km), aferente celor 5 trasee de transport public cu autobuze nepoluante: 1, 1B, 3,4 și 9. Sistemele rutiere noi astfel reabilitate includ și operațiunile de refacere trotuare.
 
Primăria municipiului Tulcea este condusă de primarul Ștefan Ilie, cât și viceprimarii George Șinghi și Dragoș Simion.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Primăria Tulcea alocă aproape 4 milioane lei pentru reabilitarea străzilor. Lista completă!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii