Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria oraşului Ovidiu adoptă măsuri împotriva inundaţiilor Zeci de gospodării măturate de ape

ro

22 Aug, 2014 00:00 2825 Marime text
Ploile care au pus stăpânire peste judeţul Constanţa la finalul săptămânii trecute nu s-au retras fără a lăsa ceva pagube în urmă. Şi la Ovidiu, situaţia a necesitat intervenţia administraţiei publice locale. Nu mai puţin de 20 de gospodării au fost inundate săptămâna trecută, pe străzile Fulgerului, Delfinului, Poştei, Zorilor, Primăriei, Pescarilor şi Cireşului înregistrându-se cele mai stringente probleme.
La iniţiativa edilului oraşului Ovidiu, George Scupra, s-a întrunit comisia pentru situaţii de urgenţă, formată din reprezentanţi de la Mediu, Asistenţă socială, Domeniul Public şi Privat şi Urbanism, pentru a fi identificate exact problemele apărute în urma inundaţiilor.
Mai multe familii din Ovidiu au primit ajutor din partea Primăriei orașului şi a edilului-şef George Scupra. Acesta a mers personal în casele oamenilor pentru a vedea concret cu ce se confruntă aceştia și a asigurat că va face tot posibilul pentru ca viitoarele situaţii similare să fie preîntâmpinate.

Canalul colector va fi decolmatat 

„Pentru a preveni efectele inundaţiilor, astăzi (n.r. ieri), începând cu ora 8.00, Primăria împreună cu Regia Locală de Salubritate vor demara o ampla acțiune de curățare, decolmatare a derelelor din oraș. În cursul acestei zile, echipa va lucra la decolmatarea canalului de lângă calea ferată, strada Frunzelor colț cu strada Poștei“, a spus primarul George Scupra.
Zona cea mai afectată este chiar locul unde se află un canal de scurgere a apei pluviale, însă autorităţile au spus că acesta nu a fost curăţat de multă vreme. De aceea, edilul-şef a anunţat că a dat deja ordin de începere a lucrărilor de curățare a canalului. Totodată, autoritatea publică locală a desemnat mai multe echipe pentru a le livra oamenilor materialele de construcție necesare pentru a-și reface clădirile.
„Sunt 20 de case afectate, 19 din orașul Ovidiu și una din satul Poiana. Îi ajutăm cu materiale de construcție, pentru că ne-au solicitat sprijinul, și facem decolmatarea canalului, care, din spusele oamenilor, nu a mai fost curățat de aproape 40 de ani“, a declarat primarul George Scupra, citat de Litoral TV.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii