Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

ro

11 Nov, 2023 16:29 1281 Marime text
  • Proiectul propus are în vedere stimularea activității turistice pe raza municipiului Constanța prin acordarea unor facilități fiscale pentru operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și persoane juridice pentru prestarea de servicii turistice pe o perioadă de cel puțin 6 luni
  • Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 20.11.2023


Primăria Municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța au lansat în transparență decizională proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ - teritorială a municipiului Constanța, constând în reducerea cu 60% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puțin 6 luni într-un an calendaristic.


Proiectul propus are în vedere stimularea activității turistice pe raza municipiului Constanța prin acordarea unor facilități fiscale pentru operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și persoane juridice constând în reducerea cu 60% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren datorate de către operatorii economici pentru clădirile și terenurile aferente acestora utilizate pentru prestarea de servicii turistice pe o perioadă de cel puțin 6 luni într-un an calendaristic, printr-o schemă de minimis de ajutor de stat, se arată în expunerea de motive.

Documentația poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro la secțiunea „Transparență decizională" și la sediul acesteia situat pe bd. Tomis nr. 51; pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la secțiunea „Transparență decizională" sau la sediile acestuia, situate în bd. Tomis nr. 112, str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 - Centrul Comercial Tomis Mall, etaj 3, str. Sg. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Soveja nr. 104, bl. 44, parter, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C - City Park Mall, bd. Tomis nr. 391 - Centrul Comercial TOM (Carrefour), dar și în secțiunea „documente”.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 20.11.2023:  în format electronic pe adresa de e-mail: sj@soit-ct.ro; prin poștă, pe adresa sediului secundar al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local din municipiul Constanța, bd. Tomis nr. 112; la sediile instituției situate în bd. Tomis nr. 112, str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 - Centrul Comercial Tomis Mall, etaj 3, str. Sg. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Soveja nr. 104, bl. 44, parter, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C - City Park Mall, bd. Tomis nr. 391 - Centrul Comercial TOM (Carrefour).
Materialele transmise vor purta mențiunea: „Propuneri privind proiectul de hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ - teritorială a municipiului Constanța, constând în reducerea cu 60% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puțin 6 luni într-un an calendaristic".
Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 20.11.2023.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Unde te poți înscrie Primăria Constanța și SPIT organizează dezbatere publică pe tema majorării taxei de salubrizare la 17 lei/lună/persoană în 2024!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii