Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța și Muftiatul Cultului Musulman din România au finalizat regulamentul de funcționare a cimitirelor musulmane din municipiu

ro

21 Apr, 2021 00:00 1826 Marime text
  • A fost lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor musulmane de pe raza municipiului Constanța
  • Potrivit Regulamentului, înfiinţarea, extinderea sau desfiinţarea cimitirelor se face prin hotărâri ale Consiliului Local
  • Cetățenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice până vineri, 30 aprilie
  • Cimitirele musulmane sunt controlate de catre Consiliul Sinodal (Şura-I Islam) și conducerea Muftiatului Cultului Musulman din România

Primăria Municipiului Constanța a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor musulmane de pe raza municipiului Constanța.
Cetățenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, str. Mihăileanu nr.10 sau prin email, la adresa E-mail: servicii.publice@primaria-constanta.ro până vineri, 30 aprilie a.c.

Proiectul de hotărâre poate fi accesat în secțiunea "documente".
Potrivit Regulamentului, înfiinţarea, extinderea sau desfiinţarea cimitirelor se face prin hotărâri ale Consiliului Local, cu respectarea prevederilor legale cuprinse în art.7 şi art.8 din Legea nr.102/2014. Art.3.
Activitatea de întreţinere a cimitirelor, efectuarea serviciilor specifice (măturat, udat alei, curăţat rigole, combatere polei, colectare şi transport deşeuri vegetale şi pământ, întreţinere spaţii verzi) va fi efectuată de către comitetele geamiilor, va fi atribuită în baza unui contract de servicii publice unor societăți private sau externalizat serviciul pe baza unei convenții. Art.4.
Înhumările, deshumările şi reînhumările se vor face de către societăţile abilitate legal, cu respectarea normelor sanitare antiepidemice în conformitate cu prevederile legale şi cele religioase si în baza tarifelor stabilite, afişate la loc vizibil. Art.5. Serviciile reilgioase vor fi efectuate de imamii autorizati de catre Muftiatul Cultului Musulman din România. Art.6.
Cimitirele musulmane sunt controlate de către Consiliul Sinodal (Şura-I Islam) și conducerea Muftiatului Cultului Musulman din România, privind respectarea prezentului regulament.
Potrivit reprezentanților municipalității, regulamentul reprezintă o exigență a Direcției de Sănătate Publică care dorește ca acest document să fie avizat de Consiliul Local Municipal. Primăria a lucrat la document împreună reprezentanții Muftiatului.

Totodată, Primăria Constanța lucrează la elaborarea unui document pentru cimitirele ortodoxe aflate pe raza municipiului Constanța.



Citește și:

Constanța. A fost semnată autorizația de construire pentru noul cimitir musulman

Cimitir nou pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Detalii exclusive prezentate de muftiul Muurat Iusuf (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii