Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța pregătește un nou regulament. Condițiile de premiere a sportivilor și a antrenorilor acestora

ro

21 Jun, 2021 00:00 2909 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța a lansat în process de transparența decizională proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind premierea sportivilor constănțeni care au obținut performanţe deosebite la competiţiile sportive naționale și internaţionale oficiale și a antrenorilor principali constănțeni care au contribuit la realizarea acestor performanțe
  • Vor fi premiați doar sportivii constănțeni care au obținut locurile I - III la competitiile sportive naționale și internaționale oficiale
  • În cazul disciplinelor sportive individuale cu probe pe echipe, echipaje sau ștafete, precum și la jocurile sportive, valoarea premiului acordat este individual
  • Vor fi premiați antrenorii principali constănțeni care au contribuit la realizarea performanțelor sportivilor constănțeni care au obținut locurile I - III la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale
  • Rezultatele obținute la Jocurile olimpice sunt premiate cu cele mai mari sume: de la 21.000 lei pentru locul III la 35.000 lei pentru medalie de aur

Primăria municipiului Constanța a lansat în process de transparența decizională proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind premierea, în condiţiile legii, a sportivilor constănțeni care au obținut performanţe deosebite la competiţiile sportive naționale și internaţionale oficiale și a antrenorilor principali constănțeni care au contribuit la realizarea acestor performanțe.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pentru o perioadă de 30 zile lucrătoare: pe site-ul instituției www.primăria-constanța.ro, la secțiunea “De interes public - Transparență decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică” și în secțiunea “documente” al acestui material.

Totodată, în temeiul prevederilor art.7, alin.(4) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 06.07.2021, se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în scris prin poștă, la sediul Direcției Organizare Evenimente Culturale, Sportive și Sociale, str. Cuza Vodă nr.27, sau prin email, la adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro.

Materialele transmise vor purta mențiunea: "Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind premierea, în condiţiile legii, a sportivilor constănțeni care au obținut performanţe deosebite la competiţiile sportive naționale și internaţionale oficiale și a antrenorilor principali constănțeni care au contribuit la realizarea acestor performanțe.

Potrivit proiectului premiile propuse în regulament reprezintă valoarea brută și vor fi impozitate.
 

Condiții de premiere a sportivilor


Vor fi premiați doar sportivii constănțeni care au obținut locurile I - III la competitiile sportive naționale și internaționale oficiale.
În cazul disciplinelor sportive individuale cu probe pe echipe, echipaje sau ștafete, precum și la jocurile sportive, valoarea premiului acordat este individuală.

În cazul în care sportivii constănțeni participă individual la disciplinele sportive din cadrul competițiilor, iar rezultatele obținute de aceștia sunt folosite, potrivit regulamentului de concurs, la întocmirea de clasamente pe echipe, pentru determinarea performanței întregii echipe din care face parte sportivul, premierea sportivilor constănțeni se face pentru fiecare performanță obținută, atât pentru cea individuală cât și pentru cea obținută de echipă.

În cazul în care sportivii constănțeni participă, în cadrul aceleiași competiții, atât la probe individuale și, separat de acestea, și la probe pe echipe, premierea sportivilor se face atât pentru performanțele obținute la probele individuale, cât și pentru cele obținute în cadrul concursului pe echipe.
 

Condiții de premiere a antrenorilor

 
Vor fi premiați antrenorii principali constănțeni care au contribuit la realizarea performanțelor sportivilor constănțeni care au obținut locurile I - III la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale.

În cazul în care sportivul a fost premiat pentru obținerea de rezultate deosebite atât la probe individuale, cât și la probe pe echipe, antrenorul principal constănțean care a pregătit sportivul, va primi un premiu în cuantum egal cu valoarea premiului acordat sportivului constănțean premiat.

Antrenorul principal constănțean care a pregătit mai mulți sportivi pentru care se solicită premierea va primi un premiu în cuantum egal cu cea mai mare sumă totală a premiilor stabilită a unuia dintre sportivii antrenați.
 

Valoarea maximă a sumelor ce se vor acorda pentru premiere

 
Valoarea maximă a sumelor ce se vor acorda pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni se regăsește mai jos:
Rezultatele obținute la Jocurile olimpice sunt premiate cu cele mai mari sume: de la 21.000 lei pentru locul III la 35.000 lei pentru medalie de aur.
Medaliile obținute la Jocurile olimpice de tineret sunt recompensate cu sume cuprinde între  4.500 și  2.250 lei iar pentru Jocurile paralimpice cu premii cuprinse între 17.500 și 10.500 lei.
Medaliile obținute la Campionatele mondiale / Campionate mondiale pentru persoane cu nevoi speciale – seniori/juniori și cadeți vor fi răsplătite cu premii cuprinse între 14.000 și 1.500 lei.
Titlurile obținute la Campionatele europene / Campionate europene pentru persoane eu nevoi speciale - seniori/juniori și cadeți primesc premii cuprinse între 9.250 și 750 lei.



Premiile de la Festivalul Olimpic al Tineretului European vor aduce câștigătorilor și bani de la municipalitate. Sumele sunt cuprinse între 1.500 și  750 lei iar pentru rezultatele de la Jocurile Francofoniei  se acordă premii între 2.000 și 500 de lei.
Performanța în campionate naționale seniori/tineret/junior și cadeți vor fi recompensate cu sume cuprinse între 1000 și 200 lei iar titlurile obținute în Cupa României - discipline individuale/respectiv de echipă vor fi premiate cu sume cuprinse între 1500 și 500 lei.
 

Procedura de acordare a premilor

 
Premierea nominală a sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni care au obținut performanțe sportive deosebite se va face prin hotărâre de Consiliu local, la solicitarea structurii sportive constănțene.

Solicitarea structurii sportive trebuie să fie însoțită de următoarele documente care dovedesc îndeplinirea condițiilor de acordare a premilor: structura sportivă să fie înființată pe raza municipiului Constanța, să fie deținătoare a certificatului de identitate sportivă, căruia i-a fost atribuit număr de înregistrare în Registrul sportiv; confirmarea federației sportive de specialitate că aceste competiții se încadrează în competițiile incluse în art.25 alin.(1) din H.G. nr.1447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportivă; pentru sportiv: act de identitate în copie, legitimația de sportiv în copie; pentru antrenor: act de identitate în copie, legitimația de antrenor în copie; adresă din partea structurii sportive prin care se adevereșle faptul că antrenorul pentru care se solicită premierea este antrenorul sportivului care a obținut performanțe deosebite la competiții; dovada raporturilor contractuale dintre structura sportivă și antrenorul pentru care se solicită premierea; conturile IBAN ale sportivilor și antrenorilor pentru care se solicită premierea.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. 0

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii