Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, batalion disciplinar! Funcționari publici mutați cu forța într-un imobil, în care pereții amintesc că aici a funcționat o Agenție de modele și videochat! (DOCUMENTE)

ro

21 Jan, 2023 11:40 7319 Marime text

exterior sediu Primăria Constanța, strada George Enescu nr.4


Funcționarii publici din cadrul serviciilor Publicitate, Agenți Economici și Birou Agricol din cadrul Primăriei Constanța, undeva la 25 de persoane își vor desfășura activitatea într-un sediu închiriat vara trecută, situat pe strada George Enescu nr.4 din Constanța.

Chiria lunară plătită de municipalitatea pentru acest spațiu de 184 mp este de 9.51 euro/mp/lună , adică 1.750 euro lunar.




















Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani cu persoana fizică Adrian Sorin Cuțui, proprietarul spațiului.

La licitația organizată în vara anului trecut, municipalitatea a avut de ales din trei spații, două situate pe Ștefan Cel Mare și acesta de pe George Enescu nr.4. A fost preferat cel din urmă, pentru „economie”, cel puțin așa ne-a precizat consilierul primarului, George Măndilă.

Deja în spațiul cu pricina s-au mutat angajații biroului Publicitate din cadrul Primăriei iar de săptămâna viitoare trebuie să se relocheze și funcționarii de la agenți economici și de la biroul Agricol.



 interior sediul Primăria Constanța, str. George Enescu nr.4


Funcționarii publici sunt nemulțumiți

 
 
Am fost sesizați de acești funcționari ai Primăria Constanța care vorbesc despre bătaia de joc la care sunt supuși.
 
„Autoritatea mută sub imperiul amenințărilor un grup de funcționari publici, nepoliticoși și nesupuși măritului moșier, într-un spațiu ce a avut destinația de videochat cu activitate menținută pe online la aceeași adresa. Pe lângă faptul ca spațiul este cu destinația descrisă anterior mai este și insalubru!

Este un spațiu impus!

Oamenii se tem și nu vorbesc, însă lucrurile au luat-o razna rău.

Consilierul primarului, George Măndilă, șeful de la achiziții, Alin Vintilă și Liliana Adam, o apropiată a city-managerului sunt protagoniștii acestei mutări”, ne-au transmis funcționarii nemulțumiți.


 
Cu toate că George Măndilă, consilier al primarului susține că această mutare a avut o logică de „conectivitate între funcționari”, este arhicunoscut faptul că în primărie există simpatii și antipatii.
 
Iar șefa de la Agenți economici, Ligia Petrache și cea de la biroul Agricol, Georgiana Gospodaru nu sunt printre preferatele actualei administrații. Dar acesta este un alt subiect.
 
Funcționarii mutați cu forța susțin că sunt „în pragul cedării psihice și că printre aceștia sunt și oameni bolnavi, cu nevoi, cu probleme care sunt batjocoriți la propriu. Căci locul este insalubru, cu igrasie, miros de wc pentru că defuleaza canalizarea.

Până anul trecut, în acel spațiu a funcționat un studio de videochat. Studioul s-a mutat însă interiorul spațiului este neschimbat. Pereți vospiți în negru sau roșu spun povestea acestui spațiu”, mai susțin funcționarii din Primărie.

Unii dintre ei au încercat să vorbească despre această situație cu superiorii dar s-au ales cu amenințări.
 
Primăria Municipiului Constanța s-a transformat în batalion disciplinar!


 
Printr-o simplă interogare pe google, într-adevăr spațiul a fost pe rând clinică de acupunctură iar ulterior, până anul trecut, agenție de modele și videochat. Problema nu este ce a fost, dar ce a ajuns?!

Nu comentăm nici decizia proprietarului care a vrut să-și fructifice o proprietate ultracentrală și nici afacerea celor de la agenția de modele online.

Însă, Comisia din Primărie care s-a ocupat de această licitație ar fi trebuit să verifice toate aspectele.


 George Măndilă, consilier primar Vergil Chițac


Consilierul primarului spune că nu e cale de întoarcere! Măndilă: „S-a spart gașca, asta e de fapt problema"!
 
George Măndilă, consilier al primarului nu a părut deloc surprins de tema pentru care l-am abordat.

„Știu despre nemulțumiri, dar ele nu sunt reale. Eu am vrut doar să ajut, intenționam să le fac din banii mei și niște rafturi, însă probleme este alta. De 20 de ani s-au învățat să stea la cafele. S-a spart gașca, asta e problema. Nu vor să se mute pentru că se vor strica prieteniile de cafea”, a declarat Mândilă.

Cât privește condițiile de lucru reclamate, Măndilă a adăugat că proprietarul nu a mai revopsit pereții, dar că echipa care a organizat licitația și a evaluat spațiu (n.r. condusă de Alin Vintilă, șef achiziții publice și de arhitectul-șef, Dan Leu) a considerat că întrunește condițiile, prin urmare culoarea pereților și statutul avut înainte de imobil, nu reprezintă o problemă.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii