Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța are undă verde de la Mediu pentru blocurile ANL din zona Palazu Mare

ro

06 Mar, 2021 00:00 526 Marime text
  • Agenția pentru Protecția Mediului a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru un proiect al municipalității
  • Primăria Constanța urmează să ridice locuințe de tip ANL, în zona Palazu Mare

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru un proiect imobiliar al Primăriei Constanța. Municipalitatea dorește să ridice locuințe ANL în zona Palazu Mare.

Astfel, APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: ”Construire Locuințe A.N.L. pentru tineri destinate închirierii - județul Constanța, Municipiul Constanța, Zona Palazu Mare - Etapa I (88 unități locative) organizare de șantier”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, str. Nespecificată, zona Palazu Mare-ANL.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.03.2021.

Valoarea totală a obiectivului de investiții cu TVA este de aproximativ 30 de milioane de lei.

Încă din luna mai a anului 2020, Primăria Constanța a făcut pași pentru reluarea proiectului abandonat în 2004.

În anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a 5 tronsoane de locuințe pentru tineri în vederea închirierii, în zona Palazu Mare, lucrări ramase nefinalizate din anul 2004 la stadiu de fundație, în diferite faze de execuție, pentru 4 din cele 5 tronsoane prevăzute în proiect

În cadrul proiectului, corelat cu execuția blocurilor de locuințe, în regim de închiriere, municipalitatea are sarcina realizării tuturor lucrărilor tehnico-edilitare și a dotărilor urbane care vor asigura funcționalitatea locuinţelor


Tot în 2020, Primăria municipiului Constanța a organizat și o consultare de piață în vederea achiziționării serviciului de proiectare Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Lucrări tehnico-edilitare aferente blocuri ANL pentru tineri în vederea închirierii, Palazu Mare, etapa I”.

Lucrările de viabilizare a terenului care fac obiectul studiului de fezabilitate cuprind: Sistematizare pe vertical; Parcări, trotuare, căi de acces şi alei pietonale ; Spații verzi; Loc de joacă; Platformă gospodărească ; Iluminat public; Telefonie/internet și Canalizare pluvial.

Vă reamintim, în 2019, consilierii locali municipali din mandatul precedent au reactualizat HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a terenului în suprafaţă de 5.288 mp situat în zona Palazu Mare - ANL , în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.

Totodată, în vara anului 2017, consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre prin care transmit în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, un teren în suprafaţă de 5.288 mp către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Tot în 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză. Pe lângă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pe perioada executării lucrărilor, consilierii locali au aprobat şi prevederea că toate costurile utilităţilor aferente construcţiilor şi încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor cu societăţile care furnizează apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi vor fi asigurate din bugetul local. La momentul amendării HCLM, Primăria Constanţa preciza că intenţionează să continue şi să finalizeze obiectivul de investiţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în zona Palazu Mare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii