Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

ro

09 Aug, 2022 00:00 5030 Marime text
  • În zona de sud a municipiului Constanţei va fi amenajată o perdea verde
  • Administrația locală a identificat două terenuri neutilizate, fără funcțiune, aflate într-un stadiu avansat de degradare, la ieșire din Constanța, spre Lazu și Cumpăna, cu suprafețe de 21.565mp și 18.384mp
  • Primăria Constanţa a emis la mijlocul lunii mai a.c. un certificat de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei pentru implementarea proiectului „Perdea verde”, în vederea reducerii poluării
  • Iar pe 8 august a.c. a fost emisă autorizația de construire nr. 743 inclusiv organizare de șantier pentru acest proiect la solicitarea Serviciului Pregătire și Implementare Proiecte Europene
  • Totodată în ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, aleșii constănțeni au aprobat studiul de fezabilitate
 

 
În zona de sud a municipiului Constanţei va fi amenajată o perdea verde.

Administrația locală a identificat două terenuri neutilizate, fără funcțiune, aflate într-un stadiu avansat de degradare, la ieșire din Constanța, spre Lazu și Cumpăna, cu suprafețe de 21.565mp și 18.384mp.

Din cauza poluării tot mai ridicate, dar și a poziției terenurilor (zonă intens circulată), Primăria consideră necesară și oportună creșterea suprafețelor de spații verzi aici, prin amenajarea unei perdele verzi.

Primăria Constanţa a emis la mijlocul lunii mai a.c. un certificat de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei pentru implementarea proiectului „Perdea verde”, în vederea reducerii poluării.

Iar pe 8 august a.c. a fost emisă autorizația de construire nr. 743 inclusiv organizare de șantier pentru acest proiect la solicitarea Serviciului Pregătire și Implementare Proiecte Europene.
 
Documentul are o valabilitate de 24 de luni.

Potrivit biroului de presă al Primăriei Constanța licitația pentru execuția perdelei verzi este în pregătire.



„Termenul pentru începerea efectivă a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii autorizației de construire”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, biroul de presă al municipalității.

Vă reamintim că de elaborarea documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții „Perdea Verde” s-a ocupat Tera Design Studio SRL din județul Ilfov.

Totodată în ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, aleșii constănțeni au aprobat studiul de fezabilitate.

Valoarea obiectivului de investiții, conform documentației tehnice elaborate de proiectantul lucrării este de 18.541.714,67 lei fără TVA, respectiv 22.037.013,49 lei cu TVA, din care C+M: 13.218.648,81 lei fără TVA, respectiv 15.730.192,08 lei cu TVA, vezi secțiunea „documente”.

Investiția presupune lucrări de amenajarea acceselor principale și secundare, amenajarea de alei pietonale, platforme din Iemn pentru diverse activități, amfiteatru verde, loc de joacă pentru copii, zonă pentru fitness, zonă parc chinologic, lucrări de sistematizare verticală, barieră verde, poziționată la limita parcului, pajiști urbane, aliniamente cu colorit deosebit, „pădure exotică" - amenajare luxuriantă de bambus și rockie cu spații de ședere de tip hamac, realizate în interiorul aleilor secundare închise dar și lucrări tehnico-edllitare pentru asigurarea alimentării cu energie electrică, racordurile la rețelele de apă și canalizare, supraveghere video și asigurare Wi-Fi, grup sanitar- un pavilion cu acoperiș verde, cu regim de înălțime parter.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Tehno-Consulting Solution a câștigat contractul de îmbunătățire a mediului urban în cartierul Compozitorilor din Constanța

O firmă din Ilfov a câștigat contractul pentru proiectare „Perdea Verde” pentru zona de sud a municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii