Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria a deliberat Câștigătorii finanțărilor proiectelor din domeniul cultural (DOCUMENT)

ro

17 Jun, 2023 00:00 1882 Marime text

 
 
  • Proiectele a trei ONG-uri au fost respinse de Comisia de evaluare și selecție a proiectelor pentru domeniul sportiv
  • Only Press SRL, care voia să obțină finanțare pentru Salon internațional de caricatură „Ovidiu Metamorfoze neelucidate” și editare catalog de caricatură și broșură în memoriam despre personalitățile din Constanța care s-au remarcat în caricatură și scrieri satirice, a fost descalificată pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii pentru participare
  • Pentru domeniul cultural, bugetul a fost de 1.500.000 de lei, cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect fiind de 250.000 de lei
 
 
 
La începutul lunii mai a.c., Primăria Constanța anunța alocarea sumelor pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniile cultural, tineret, sportiv și social în baza Legii 350/2005. Valoarea totală a proiectelor este de 2.700.000 lei, adică 540.000 euro, iar pentru atribuirea banilor, Primăria a inițiat o procedură accelerată.

Pentru domeniul cultural, bugetul a fost de 1.500.000 de lei, cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect fiind de 250.000 de lei.

Perioada estimată de evaluare și selecţie a proiectelor este 29.05.2023 - 30.06.2023.

Astfel, proiectele depuse pentru domeniul cultural s-au deschis începând cu data de 29.05.2023, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.
 
Comisia de evaluare și selecție a proiectelor pentru domeniul cultural are următoarea componență: Gelan-Olaru Cristina - educator muzeal Muzeul de Artă Constanța; Abibula-Stroe Ștefania-Laura - Director general Centrul Cultural Județean Constanta „Teodor T. Burada" și Radu Marilena Simona - șef Biroul Organizare evenimente.
 
Comisia de soluționare a contestațiilor pentru domeniul cultural este formată din: Cap-Bun Marina - Profesor universitar abilitat (specializare: Limba și literatura romană); Apostoleanu Corina - șef serviciu Biblioteca Județeană Constanța și Cetean Mirela - consilier juridic în cadrul Primăriei municipiului Constanța.
 
Membrii de rezervă pentru ambele comisii din domeniul cultural sunt: Dumitru Margareta - profesor muzică ușoară/canto Palatul Copiilor Constanța; Mitan Roxana Isabela - director Palatul Copiilor și Turbureanu Luana Cristina - consilier juridic în cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Lista solicitanților de fonduri nerambursabile din bugetul local al municipiului Constanța aprobat prin HCL nr.152/2023 pentru proiecte culturale:  

1. Asociația Dominium - „Black Sea Art 2023“ - bugetul solicitat este de 247.199,6 lei;
2. Asociația Macaia - „Filme în aer liber“ - bugetul solicitat este de 208.591,83 lei;
3. Asociația Cultart - „JazzUP Sea Festival, ediția a 5-a“ - solicită 248.000 lei;
4. Asociatia Sine Qua Non Constanța - „Istorie, Vecinătate, Multiculturalitate“ - solicită un buget de 246.400 lei;
5. Asociația Nihil Sine Arte - „Constanta International
Competition - Festival for Young Pianists“
- solicită 99.770,63 lei;
6. Iordache Olimpiada Petronela P.F.A. - „Pirouette Ballet Academy“ - solicită un buget de 200.000 lei;
7. Asociația Culturală pentru Copii și Tineret Art Theatre - „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin“ - bugetul solicitat este de 250.000 lei;
8. S.C. Only Press S.R.L. – „Salon internațional de caricatură «Ovidiu Metamorfoze neelucidate» și editare catalog de caricatură și broșură în memoriam despre personalitățile din Constanța care s-au
remarcat în caricatură și scrieri satirice (Alexandru Clenciu, Cik Damadian, Nicolae Asciu, Albert Poch, Leonte Năstase, Alex
Ciubotariu)“
- bugetul solicitat este de 157.500 lei;
9. Uniunea Democrată Tătară - „Kurultai - adunare, festivitate, jocurile, nuntă“ - bugetul vizat este de 125.324 lei;
10. Harmony Music SRL - „Armonii muzicale pe plaiuri Dobrogene“ - bugetul solicitat este de 178.000 lei.
 
Lista câștigătorilor de fonduri nerambursabile din bugetul local al municipiului Constanța pentru proiecte culturale:

1. Asociația Sine Qua Non Constanța - „Istorie,
Vecinătate, Multiculturalitate“
- cu 82,67 puncte, primește un buget de 246.400 lei din totalul de 280.000 lei.
Asociația Sine Qua Non a fost fondată în anul 2021, iar fondatori sunt Sorin Marcel Colesniuc, care este și președinte, Gabriel Mircea Talmațchi - care este și vicepreșdinte, și Lavinia Dacia Dumitrașcu, care deține și funcția de secretar al asociației.

2. Asociația Cultart  - 79 puncte primește 248.000 lei pentru „Festivalul JazzUP Sea”, ediția a 5 – a. Valoarea totală a proiectului este de 308.000 lei.
Asociația CultArt și proiectul JazzUP au fost create în anul 2018. JazzUP reunește proiectele JazzUP Sea, JazzUP Casino, JazzUP Young, JazzUP Session, JazzUP Castel și JazzUP Party. Valentin Ștefan Ștefăniță este  președintele Asociației CultArt și directorul JazzUP Sea Festival.

3. Asociația Nihil Sine Arte a obținut 74 puncte și un buget de 99.770,63 lei din totalul de 112.764,63 lei pentru „Constanta International Competition – Festival for Young Pianists“.
Asociaţia Nihil Sine Arte îi are ca fondatori pe Octavian Renea - profesor şi pianist la Munchen, Germania, Ana Mihaela Filip - psihopedagog, şi Mariana Parnica - profesor de pian la Colegiul „Regina Maria” din Constanţa.

4. Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre - 74 puncte și 250.000 lei pentru „Seri de teatru și Muzică la Pontul Euxin“, ediția a V-a. Proiectul este estimat la 275.000 lei.

Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre“ a fost înfiinţată în 2017. Fondatorii sunt Ionescu Ștefan, Ion Buzatu și Cornel Vlad. Conform încheierii Judecătoriei Constanța din data de 15 martie 2019, lista actualizată de fondatori a fost: Ionescu Ștefan, Buzatu Ion și Daniela Cojan. Tot atunci, s-a stabilit consiliul director format din Vlad Cornel, Buzatu Ion și Ionescu Ștefan, iar președinte a fost stabilită Daniela Cojan.

5. Asociația Macaia din Curtici a obținut 70,67 puncte. Proiectul „Filme în aer liber” va fi finanțat de municipalitatea cu 198.816,58 lei din costul total al evenimentului, care se ridică la 220.091,58 lei

Misiunea Asociației Macaia este de a aduce o contribuție pozitivă în comunitate, prin inițierea și derularea unor proiecte și programe cu impact social și cultural, atât la nivel local, cât și european. Membrii Asociației Macaia sunt tineri artiști din diferite domenii de activitate care au ales un stil de viață bazat pe o autoeducare continuă. Alina Tofan este co-fondatoarea Asociatiei Macaia.
 
6. Iordache Olimpiada - Petronela P.F.A. a obținut 67,67 puncte și primește 200.000 lei din totalul de 222.500 lei pentru „Pirouette Ballet Academy“.
 
În conformitate cu prevederile Ghidului solicitantului privind finanțările nerambursabile acordate din bugetul local al municipiului Constanța - domeniul cultură au fost declarate respinse următoarele proiecte:

1. Black Sea Art 2023 al Asociației Dominium care a obținut 55 puncte
2. „KURULTAI”=Adunare, Festivitate, Jocurile, Nunta” al Uniunii Democrate Tătare cu 54,67 puncte
3. „Armonii muzicale pe plaiuri dobrogene“, inițiat de Harmony Music, care a întrunit doar 50 de puncte.
Totodată, S.C. Only Press S.R.L. care voia să obțină finanțare pentru Salon internațional de caricatură „Ovidiu Metamorfoze neelucidate” și editare catalog de caricatură și broșură în memoriam despre personalitățile din Constanța care s-au remarcat în caricatură și scrieri satirice (Alexandru Clenciu, Cik Damadian, Nicolae Asciu, Albert Poch, Leonte Năstase, Alex
Ciubotariu)
a fost descalificată pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii pentru participare.
 

PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Lista solicitanților de finanțări nerambursabile de la Primăria Constanța pentru proiecte culturale (DOCUMENT)

Avem componența Comisiilor care vor decide câștigătorii fondurilor nerambursabile alocate de Primăria Constanța (DOCUMENT)

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii