Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:34 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Constantin Ion a decis încetarea mandatului viceprimarului comunei Mihail Kogălniceanu. Iulian Boldea - „Voi ataca ordinul“

ro

26 Sep, 2015 00:00 1450 Marime text
Deşi toată lumea se aştepta ca al patrulea ales local pentru care prefectul judeţului Constanţa să emită ordinul privind încetarea mandatului să fie primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel -conform declaraţiilor prefectului, nu a putut face acest lucru întrucât secretarul comunei este în concediu şi nu a primit actele cerute -, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat, vineri, că un alt ales local este vizat de această procedură. Viceprimarul comunei Mihail Kogălniceanu, Iulian Boldea (PNL), este cel în cauză.
 
Prefectul judeţului Constanţa arată, într-un comunicat, că a luat act de sesizarea Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Poporului Dan Diaconescu, înregistrată la Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa cu nr. 17001/17.09.2015, prin care a fost înaintată „Hotărârea nr. 155/01.09.2012 a Biroului Naţional de Coordonare privind excluderea din partid a lui Boldea Iulian“.
 
Astfel, prefectul Constantin Ion a emis Ordinul nr. 435/2015 „prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Boldea Iulian din cadrul Consiliului Local al comunei Mihail Kogălniceanu“, aşa cum se arată în comunicatul de presă remis, vineri, de Prefectura Judeţului Constanţa.
 
Prefectul îşi justifică decizia de a emite acest ordin în baza prevederilor art. 9, alin. 2, litera h1, ale art. 12, alin. 3 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată, precum şi ale art. 26, alin. 1 din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului.
 
„În primul rând, vom ataca acest ordin de îndată. În al doilea rând, sunt dezamăgit că domnul prefect nu şi-a întrebat mai întâi subalternii când a luat această decizie, pentru că, din 27 octombrie 2014, este înregistrată la Prefectură Adresa cu numărul 13442, prin care aduceam la cunoştinţă faptul că sunt membru al Partidului Naţional Liberal. În timpul funcţionării Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 (n.r. care permitea migraţia aleşilor locali), am semnat adeziunea la PNL, documentul existând inclusiv la Prefectură. Mai mult decât atât, nu înţeleg de ce se aplică retroactiv această măsură. Oricum, lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că voi contesta acest ordin“, a declarat Iulian Boldea, pentru ZIUA de Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii