Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:34 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări asupra solicitării PNL Constanţa în privinţa suspendării Marianei Belu

ro

11 Aug, 2017 13:26 1120 Marime text
Conducerea Consiliului Judetean Constanta face urmatoarele precizări privind solicitarea reprezentanților PNL Constanţa de a suspenda din funcție un funcționar public de conducere. Aceştia afirmă că este nelegal şi inoportun să se procedeze conform solicitării PNL Constanţa şi să demarăm procedura de suspendare a secretarului Mariana Belu.

Astfel, atâta timp cât instituțiile abilitate nu solicită Consiliului Județean Constanţa asemenea masuri, potrivit art 86, alin (2) din Legea 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, suspendarea contractului de muncă al unui funcționar se face în momentul trimiterii în judecată a acestuia şi până când instanţa competentă pronunţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

 „Nu este corect sa sacrificam si sa terfelim un functionar public, doar din disperarea de a puncta politic si sa arunci cu noroi intr-o institutie publica fara a preciza punctual ce lege incalca demersurile acestei institutii. PNL trebuie sa inteleaga ca legea trebuie respectata si asiguram ca in conditiile in care legea va impune anumite masuri, vom actiona in consecinta”, declară Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Judetean Constanta.


Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanţa susține ca menținerea Secretarului Judetului in functie are “accente puternice de incompatibilitate”.

„Cerem public presedintelui PNL Constanta, domnul deputat Bogdan Hutuca (fost Prefect al judetului Constanta, functie pe care a exercitat-o  întemeindu-şi activitatea pe principiile: legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii) să precizeze actul normativ până la nivel de articol care se încalcă în actualul context.”, susține Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanta.

Consiliul Județean Constanţa, între a aplica legea şi imagina instituției, va alege întotdeauna aplicarea legii.

 „Nu mai suntem pe vremea în care, imaginea politică era mai presus de lege. Aceste practici au încetat o data cu anul 2016, de când la conducerea Consiliului Judetean Constanta se afla o noua echipa. Conducerea Consiliului Judetean Constanta este si va ramane un partener al institutiilor statului si va aplica intotdeana legea chiar daca ii va fi afectata imaginea publica, lucru pe care il recomandam si celor de la PNL”, punctează vicepresedintele CJC.

Ti-a placut articolul?

Comentarii