Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris nu și-a dat acordul pentru adiționarea contractului în forma propusă de Chițac. Funcționarii din Primăria Constanța ascund documente importante consilierilor locali (DOCUMENTE)

ro

09 Jun, 2022 19:38 2520 Marime text

 
  • Pe ordinea de zi se află și proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Constanta prin concesiune nr.70717/09.05.2008, încheiat cu SC Polaris M Holding SRL, vezi secțiunea „documente”
  • La prima vedere, adiționarea privește partea de tarife pentru colectarea selective, doar că în substrat, inițiatorul, primarul Vergil Chițac intenționează să modifice contractul cu societatea de salubrizare, ici și colo….și anume în punctele esențiale
  • Singurul lucru care s-a convenit de comun acord a fost stabilirea tarifelor diferențiate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, după cum susțin reprezentanții companiei
  • Cu câteva ore înainte de ședința de Consiliu, pe site-ul Primăriei Constanța tronează proiectul de hotărâre neagreat de compania Polaris, însă incalificabil din partea aparatului Consiliului Local este că a omis cu bună știință să-i informeze pe consilierii despre situația generată de acest proiect
  • Aleșii locali din Comisia Juridică nu au dat astăzi aviz proiectului și au solicitat ca până mâine la ora 11.00 să li se pună la dispoziție corespondența dintre Primăria Constanța și Polaris M Holding

Consiliul local al municipiului Constanța se întrunește în ședință extraordinară, vineri, 10 iunie 2022, ora 12:00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Constanta prin concesiune nr.70717/09.05.2008, încheiat cu SC Polaris M Holding SRL, vezi secțiunea „documente”.

La prima vedere, adiționarea privește partea de tarife pentru colectarea selective, doar că în substrat, inițiatorul, primarul Vergil Chițac intenționează să modifice contractul cu societatea de salubrizare, ici și colo….și anume în punctele esențiale.

Singurul lucru care s-a convenit de comun acord a fost stabilirea tarifelor diferențiate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, după cum susțin reprezentanții companiei.

Polaris M Holding nu și-a dat acordul cu modificările substanțiale pe care inițiatorul le vizează pe șest.

De ce pe șest? Pentru că iată.. cu câteva ore înainte de ședința de Consiliu, pe site-ul Primăriei Constanța tronează proiectul de hotărâre neagreat de compania Polaris, însă incalificabil din partea aparatului Consiliului Local este că a omis cu bună știință să-i informeze pe consilierii despre situația generată de acest proiect.

În această după-amiază în cadrul Comisiei Juridice a Consiliului Local Municipal, Fulvia Dinescu, jurist în cadrul Primăriei Constanța nu a fost în stare să explice consilierilor ce se poate întâmpla dacă Polaris M Holding nu este de acord cu forma de adiționare propusă spre vot mâine în ședința de Consiliu.

Motiv pentru care, aleșii locali din Comisia Juridică nu au dat aviz proiectului și au solicitat ca până mâine la ora 11.00 să li se pună la dispoziție corespondența dintre Primăria Constanța și Polaris pe acest subiect.

În condițiile în care prin absurd proiectul ar trece, (n.r. cu mențiunea că Polaris a informat deja Primăria că refuză semnarea actului adițional așa cum este el prezentat inclusiv la această oră pe site-ul Primăriei Constanța), consilierii locali se transformă din nou în vinovații de serviciu. De ce? Pentru că funcționărimea din Primărie le ascunde documente importante. Și nu este pentru prima oară.

În tot acest timp, primarul Vergil Chițac este cel care se declară nemulțumit de modul în care aleșii locali îi boicotează/discreditează mandatul.
 

Citește și:

Constanța. Ședință extraordinară a CLM. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii