Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP Constanţa vrea rezilierea contractului de publicitate stradală. Ionuţ Barbu spune că nu a încălcat nicio clauză!

ro

10 Oct, 2017 00:00 2988 Marime text
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Claudiu Palaz, urmează să propună municipalităţii şi Consiliului Local Constanţa reanalizarea contractului de publicitate stradală şi rezilierea acestuia! „Gata! Ajunge cu incompetenţa şi hoţia! Primăria va încasa direct taxele pentru publicitate“, a scris, pe pagina sa de socializare, liderul PMP.

Vă reamintim că, în anul 2004, Radu Mazăre a semnat un contract de colaborare cu o singură firmă, care a obţinut monopolul pe întreaga activitate de afişaj, reclamă şi publicitate pe domeniul public şi privat al municipiului Constanţa. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 15 ani. Părţile semnatare au fost Municipiul Constanţa, prin Radu Ştefan Mazăre, şi SC Seaview Media SRL, prin administrator unic Alina Elena Iacovici. Obiectul contractului, aflat în vigoare până în 2019, îl reprezenta realizarea, în comun, a activităţii de afişaj, reclamă şi publicitate pe domeniul public şi privat al municipiului Constanţa.

Prin activitatea de reclamă şi publicitate se înţelegea, conform contractului, „orice formă de promovare a unui produs, serviciu sau activitate, sampling“. 

Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma Seaview Media SRL a fost înfiinţată în 2000 şi are sediul social în Constanţa. Capitalul social, de 2.000 de lei, este deţinut de Elena Geraldina Neagoe, născută pe 19.01.1969, cu 1% din capital, Carmen Antoanela Stăncescu, născută pe 28.08.1971, cu 1%, Emilian Schwartzenberg, născut pe 25.04.1967, cu 38%, Sorin Ionuţ Barbu, născut pe 6.11.1974, cu 55%, şi Oana Mihaela Schwartzenberg, născută pe 11.05.1978, cu 5% din capital. Administratorul firmei, care desfăşoară activităţi ale agenţiilor de publicitate şi servicii de reprezentare media, este Sorin Ionuţ Barbu.
 Preşedintele PMP mai spune că acest contract poate fi reziliat deoarece „are şi clauze care sunt încălcate, în sensul în care, în municipiu, sunt mai multe amplasamente decât în acte“. „Deci, evaziune! Sper ca de data aceasta să voteze şi PNL!“, a mai comentat Palaz.
 
În luna septembrie, ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ţară, Primăria Constanţa a solicitat societăţii ce are în administrare panourile publicitare din municipiul Constanţa să ia măsuri de verificare a siguranţei construcţiilor, în conformitate cu Legea 10/2005, privind calitatea în construcţii, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. La vremea respectivă, acesta a mai declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Pe domeniul public şi privat al municipiului sunt amplasate 646 de panouri publicitare şi 38 de panouri verticale pe stâlpi. Mesh-urile din Constanţa sunt poziţionate numai pe domeniul privat şi nu există o evidenţă a acestora“.

Barbu spune că panoul a fost culcat de angajaţii săi din motive de securitate

Contactat telefonic, administratorul Seaview Media, Ionuţ Barbu, a precizat că „panoul de pe bulevardul Mamaia nu s-a prăbuşit în timpul Codului Portocaliu de la sfârşitul săptămânii, ci a fost culcat la pământ de angajaţii săi, din motive de siguranţă“.
 
Barbu spune că săptămânal se confruntă cu furturi din structurile metalice ale panourilor şi, din acest motiv, atunci când sunt anunţate intemperii, echipele de intervenţie care acţionează în teren pun în siguranţă panourile stradale ce aparţin societăţii. La ultima furtună, au fost „culcate“ 12 postere şi două structuri metalice, a adăugat Ionuţ Barbu.
 
În ceea ce priveşte contractul derulat cu municipalitatea, administratorul Seaview Media spune că „totul se desfăşoară legal, structurile care aparţin societăţii sunt monitorizate permanent de către angajaţi, iar municipalitatea le verifică de două ori pe lună, de 18 ani“. „Niciuna dintre structurile noastre nu este în ilegalitate, nu ştiu la ce clauze încălcate face referire Claudiu Palaz“, completează acesta. Potrivit administratorului Seaview Media, panoul fotografiat ieri-dimineaţă de preşedintele PMP a fost repus pe poziţii.
 
Citeşte şi: 
 
După tragedia de la Timişoara
Făgădău îi cere lui Ionuţ Barbu să verifice siguranţa panourilor publicitare


Sursa foto: Facebook PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii