Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:45 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii cu venituri mici, o problemă greu de suportat de RATC. Primăria intervine în sprijinul regiei (document)

ro

01 Apr, 2016 00:00 1673 Marime text
Primăria Constanţa intervine în problemele financiare ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC). Conducerea regiei a solicitat, iar municipalitatea a decis să crească tariful social de la 63 de lei pe lună la 70 de lei. Aceasta sumă este alocată de municipalitate pentru fiecare legitimaţie de călătorie pe care pensionarii cu venituri mai mici de 1.000 de lei le procură de la RATC. Astfel, din suma totală de 110 lei, cât costă un abonament pe toate liniile RATC, Primăria va interveni cu suma de 70 de lei. Această creştere se face ca urmare a unei solicitări înaintate de directorul RATC care spune că,
în ritmul acesta, salariile şoferilor ar ajunge să fie, de la 1 mai, mai mici decât salariul minim pe economie.
 
Astfel, decizia aleşilor locali vine în contextul în care, de la 1 mai 2016, salariul minim pe economie va creşte, iar regia de stat nu va reuşi să acopere din vânzarea de bilete cheltuielile cu cei aproape 500 de angajaţi, din care fac parte şoferi, mecanici şi personalul operativ.
 
În urma negocierilor cu reprezentanţii Sindicatului Liber Transport în Comun Constanţa, s-a luat decizia majorării salariului cu 100 de lei pentru fiecare angajat şi s-a stabilit acordarea tichetelor de masă, în funcţie de numărul zilelor lucrătoare din luna aferentă. Cum şi poliţele RCA au crescut din acest an cu aproximativ 400%, conducerea RATC a declarat că nu mai poate face faţă cheltuielilor. Prin urmare, consilierii dau o mână de ajutor regiei şi majorează tariful social de la 63 de lei pe lună la 70 de lei, fapt care nu va duce la depăşirea prevederilor bugetare pentru acest an, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre, votat de aleşii locali.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii