Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe ce rute vor funcționa primele autobuze electrice chinezești din portofoliul CT BUS

ro

20 Jun, 2022 00:00 7977 Marime text

 
  • Managementul CT BUS a stabilit traseele, nu însă și momentul în care autobuzele vor deveni operaționale, deoarece aceastea încă se află în procedură de recepție
  • Acesta vor circula pe rutele: pe traseul 100, de la Gară până la Satul Vacanţă, vor fi introduse 12 autobuze, pe traseul 100C – Gară – Carrefour, vor fi patru autobuze, iar, pe traseul 43M - Gară – VIVO, vor fi alte patru autobuze
  • În plus trebuie finalizate și procedurile pentru construirea de staţii de încărcare
  • Autobuzele electrice 12 m șes au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”
 
 
20 de autobuze electrice vor intra în circulație la Constanța.

Managementul CT BUS a stabilit traseele, nu însă și momentul în care autobuzele vor deveni operaționale, deoarece aceastea încă se află în procedură de recepție.
 
În plus trebuie finalizate și procedurile pentru construirea de staţii de încărcare. Fiecare stație va avea câte două puncte de reîncărcare, unul de curent continuu cu o putere de 50 kW și unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW.
 
Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate: în cartierul Poarta 6, în cartierul Km 4 – 5, pe Șoseaua Industrială nr. 7, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, în parcarea de pe strada Traian, pe strada Răscoalei din 1907, la Sala Sporturilor, în parcarea de la Spitalul Județean Constanța, în parcarea de la supermarketul Mega Image, din Tomis III, pe aleea Stadionului, în cartierul Faleză Nord, la Pavilionul Expoziţional, în parcarea Albatros şi în zona Mamaia Nord.
 
Autobuzele electrice 12 m șes au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, obiectivul specific fiind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă și vor circula pe rutele: pe traseul 100, de la Gară până la Satul Vacanţă, vor fi introduse 12 autobuze, pe traseul 100C – Gară – Carrefour, vor fi patru autobuze, iar, pe traseul 43M - Gară – VIVO, vor fi alte patru autobuze.


Mijloacele de transport în comun electrice sunt de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE.
Autobuzele sunt chinezești dar distribuite de către un importator israelian – New Kopel Car Import, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării.

Vă reamintim primul autobuz electric chinezesc a ajuns în Constanța, la începutul lunii februarie a.c.
 
Celelalte autobuze electrice, de 10 metri lungime, în număr de 21, se vor livra până la sfârșitul anului sau cel mai târziu începutul anului 2023. Toate sunt fabricate în China.
 
Citește și:

S-a semnat contractul de furnizare autobuze electrice și stații de încărcare electrice pentru municipiul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii