Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare supraetajată de 400 de locuri în staţiunea Mamaia, cu finanţare europeană (galerie foto)

ro

05 Apr, 2014 00:00 4566 Marime text
Administraţia publică locală constănţeană a lansat, vineri, lucrările din cadrul proiectului „Construire parcare multietajată P + 7E + T, în staţiunea Mamaia, Zona Cazinou-Albastros“. „Începem astăzi o altă lucrare de amploare în staţiunea Mamaia.

Discutăm despre o parcare supraetajată de P+7, construită cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Vor fi realizate, cu aproximaţie, 400 de noi locuri de parcare. Durata de execuţie este de 14 luni, în cazul în care nu trece iniţiativa legislativă prin care să putem permite lucrul şi pe timpul sezonului. Ca atare, dacă nu trece această iniţiativă legislativă, ea (n.r. parcarea) va fi gata undeva în timpul sezonului din anul următor. Dacă trece iniţiativa legislativă, va fi gata în zece luni de zile, ceea ce înseamnă că la anul, pe vremea asta, avem parcarea ridicată şi funcţională“, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre, în contextul evenimentului. Potrivit spuselor edilului şef, această parcare va fi gratuită. „Cel puţin 5 ani este gratuită, după care o să mai vedem, în funcţie de cum evoluează staţiunea“, a precizat Mazăre.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 23.520.424,92 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 18.891.791,50 de lei, cea a Guvernului României, de 4.149.845,92 lei, iar a beneficiarului (municipalitatea constănţeană), de 478.787,50 de lei.
Mazăre a anunţat, vineri, că în staţiune urmează să se mai amenajeze, odată cu realizarea falezei, „încă o mie de locuri de parcare pe faleza de la promenadă, unde este şi banda de biciclete“. De asemenea, primarul a adăugat: „Mai începem să lucrăm la încă aproximativ 400 de locuri de parcare în alte diverse zone din staţiunea Mamaia. Asta ar însemna pentru anul acesta un plus de 1800 de locuri de parcare, când vor fi gata şi astea“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii