Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegaţie de aleşi locali pleacă într-o „misiune“ de cooperare în Turcia. Bugetul local le suportă deplasarea şi diurna!

ro

21 Apr, 2018 00:00 2105 Marime text

Municipiul Constanţa este înfrăţit cu 28 de oraşe din toată lumea. Ca urmare a încheierii acestor acorduri, cele două comunităţi înfrăţite ar fi trebuit să deruleze proiecte şi să desfăşoare activităţi centrate pe diferite teme.
 
Dacă ar exista un manual al înfrăţirilor, probabil şi angajaţii Primăriei Constanţa ar fi aflat că aceste parteneriate încheiate între oraşe presupun cooperarea într-o gamă variată de domenii, cum ar fi învăţământ, cultură, servicii sociale, lucrări şi servicii publice, siguranţa publică, comerţ, sport, investiţii, sau că obiectivul proiectelor de înfrăţire a oraşelor este de a creşte resursele umane şi materiale ale autorităţilor locale.
 
În luna octombrie 2014, municipiul Constanţa se înfrăţea cu oraşul Eskişehir-Tepebasi din Turcia. La trei ani de la acest moment, la invitaţia primarului din Eskişehir-Tepebasi, o delegaţie formată din nouă aleşi locali municipali constănţeni se va deplasa în Turcia, în perioada 9-12 mai 2018.
 
În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi aprobate cheltuielile şi diurnele legate de deplasare, cu toate că în invitaţia transmisă de primarul turc se arată că toate cheltuielile vizitei legate de cazare şi masă vor fi suportate de oaspeţi. De asemenea, tot în cadrul şedinţei se va aproba nominal şi componenţa delegaţiei care va pleca în Turcia.
 
Conform art. 5 al înţelegerii de cooperare şi parteneriat, „părţile vor evalua posibilităţile de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică şi socială care să fie benefice comunităţilor pe care le reprezintă. De aceea, este necesar să se efectueze această deplasare în scopul identificării la faţa locului a oportunităţilor existente“, se arată în proiectul de hotărâre supus votului în şedinţa de CLM din 25 aprilie.
 
Citeşte şi:
 
Parteneriatele între oraşe trebuie să treacă proba timpului
Înfrăţirile municipiului Constanţa, încremenite în mandatele lui Mazăre! (galerie foto+document)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii