Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notele interne de la CJC. Cine aprobă învoirile și motivează absențele angajaților? (DOCUMENT)

ro

15 Jul, 2022 16:01 1921 Marime text
  • Din 12 iulie 2022, învoirile din timpul programului se vor efectua doar la cererea scrisă și motivată a inspectorilor care solicită astfel absentarea/învoirea directorilor de direcții sau șefilor de structuri
  • Șefii de structuri din cadrul Consiliului Județean sunt direct răspunzători de exactitatea datelor din condica de prezență
După ce la începutul lunii, administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea e emis o notă internă prin care punea în vedere sub rezerva sancțiunii, tuturor directorilor și șefilor de structuri din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Constanța că au obligaţia de a respecta programul de lucru, prevăzut de art. 492 alin. (2) lit.d) din Codul administrative, iată că pe 12.07.2022 se revine cu precizări.
Astfel, printr-o nouă notă internă, vezi secțiunea „documente”, administratorul public le reamintește șefilor de structuri din cadrul Consiliului Județean că ei sunt direct răspunzători de exactitatea datelor din condica de prezență.

„Nerespectarea obligaţiei mai sus menţionate constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea administrativ-disciplinară a funcţionarilor publici prin : a) mustrarea scrisă, respective b) diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de până la 3 luni”, potrivit notei interne emise de administrator public al județului Constanța.

În plus, prin același document, se specifică că din 12 iulie 2022, învoirile din timpul programului se vor efectua doar la cererea scrisă și motivată a inspectorilor care solicită astfel absentarea/învoirea directorilor de direcții sau șefilor de structuri.

Învoirea sau absența motivată de la locul de muncă trebuie aprobată tot în scris de către aceștia.



Citește și:
S-a dat milităria jos din pod la Consiliul Județean Constanța. Administratorul Public amenință cu sancțiuni! Întârzierile la program vor fi considerate absențe nemotivate (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii